Sar beni sarmala iyice 🤭🥰🥰🥰

Durum
Sosyal Coin
8,710
uzunca bir süredir etli beyaz lahana sarması aşerdiğim doğrudur.Hatta pişirilecek tencerenin altına kaburga ve ilikli kemik konması da tercihimdie.Böyle saatlerce ağır ateşte pişicek…Ooof ooof
Anaaam benden beter gurmeler var forumda wayyss karışık dolma altına sıralı kaburga şöyle patlıcan, biber, kabak,domates , pazılar üstte , ekşili, sumaklı of off 👅

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Hawkeye, Avtandil ve ZeuS
Durum
Sosyal Coin
8,003
uzunca bir süredir etli beyaz lahana sarması aşerdiğim doğrudur.Hatta pişirilecek tencerenin altına kaburga ve ilikli kemik konması da tercihimdie.Böyle saatlerce ağır ateşte pişicek…Ooof ooof
Ya hocam naptin ya, canım çektirdin şimdi,ama yapacak kadın nerde onu şimdi .tam benim istediğim dolma tarifini yaptınız...annem yapardı tam senin söylediğin tarif gibi,ama 10 senedir yok.

Avtandil

ავთანდილ
Durum
Sosyal Coin
14,660
Sarma abi sarma, dolmayı ben de yaparım, börek pilav da yaparım.Ama sarma ayrı bir dünya.

Kadın sarmala dediğine pişman olmuştur 😁😁

Börekde olur ama yufka el açması biraz kalın olacak şimdiki yufkalar incecik 😀 en çokta ıspanaklı börek severim 😍😍

Pilavda ise yasemin kokulu pirinçten yapılana hayır demem 🌾

İki pis boğaz olayı mideye bağladı 😆😆

Beğenenler:
  • Haha
Tepkiler: Moria 🦈

Avtandil

ავთანდილ
Durum
Sosyal Coin
14,660
yok ince yufka ve tuzsuz olacak…Benim bi dört mevsim böreğim var onu kalın yufkayla yapmak istemem…

Ha yasemin pirinci diyorsun sen…arpa şehriyeli tereyağlı pirinç pilavı olur, safranlı olur, özbek pilavı olur.Bak iç pilavda olur onu hindinin altına koyucan, üstüne de hindiyi oturtucan…Böyle hafiften de tarçını ve dereotu baskın olacak.

Bir de ezine peynirli maydanozlu sigara böreğine bayılıyorum ya sıcak sıcak böyle peynir dilini yakıcak.

Tabiki her böreğin yufkası farklı olur 🙂

Pirinç pilavında tereyağını pek tercih etmiyorum bazen ağır tat veriyor tabi ki bu yağın kalitesi ile alakalı. Safranlı pilava hayır diyen yoktur canım 😀😀

Maydanozlar ince ince değil biraz kalın olacak ki dişe gelmeli, ezine peynirini nereden alacağımız belli membasından 😆😆

Börek de olacaksa varsın su böreği olsun Erzurum işi taş fırında pişenlerden 🙈

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Moria 🦈 ve ZeuS

Avtandil

ავთანდილ
Durum
Sosyal Coin
14,660
harbiden ya… Şöyle 1 kilo kıymanın %60ı dana döş, %40 kuzu boşluk olacak.Kimyon,maydanoz,biraz kırmızı toz biberle yoğurucan 3 dk , avuç içinin sıcaklığıyla pişmeyecek…2 saat falan dinlendireceksin.

atıcan döküm tavaya…yanına tahinli yumurtalı piyaz, ortaya bi çoban salata, yanına da bi meyhane pilavı…

Bu işin sonu mide patlamasına gidiyor 😁😁

Beğenenler:
  • Haha
  • Beğen
Tepkiler: STAREYLUL, Moria 🦈 ve ZeuS
Durum
Sosyal Coin
8,003
Mekanı cennet olsun.Şimdi müdür onun üstüne salçalı sos dökülüyor ya pişirmeye koymadan önce…Onu önce tereyağını tavaya atıp üstündeki süt köpüğünü alıp, salçayı tereyağında açıp, kaynar suyu da üstüne koyup kıvam verdikten sonra üstüne döküp öyle pişiricen ama…Sarmada incelik şu şekilde olmalı.Bazıları o kadar kalın sarıyor ki lahananın içindeki kıyma görünmüyor.O öyle olmamalı işte, bakınca kıyma içinden görünecek, pirinci az olacak.

@stareylul Hanım lütfen konu başlıkları ve içeriğinde seçici olalım olay Anadolu Yemek Kültürüne evrildi 😁😁😁

@Tom Ford valideniz ışıklar içinde uyusun 🙏🏻
Teşekkürler çok sağolun 🤲

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: ZeuS ve Avtandil
Durum
Sosyal Coin
25,734
Tanıtım Konusu Referansları
Kadın sarmala dediğine pişman olmuştur 😁😁

Börekde olur ama yufka el açması biraz kalın olacak şimdiki yufkalar incecik 😀 en çokta ıspanaklı börek severim 😍😍

Pilavda ise yasemin kokulu pirinçten yapılana hayır demem 🌾

İki pis boğaz olayı mideye bağladı 😆😆
Bak sabah sabah canım ispanakli börek çekti 😆

Beğenenler:
  • Beğen
  • Haha
Tepkiler: ZeuS, Tom Ford ve Avtandil
Durum
Sosyal Coin
25,734
Mekanı cennet olsun.Şimdi müdür onun üstüne salçalı sos dökülüyor ya pişirmeye koymadan önce…Onu önce tereyağını tavaya atıp üstündeki süt köpüğünü alıp, salçayı tereyağında açıp, kaynar suyu da üstüne koyup kıvam verdikten sonra üstüne döküp öyle pişiricen ama…Sarmada incelik şu şekilde olmalı.Bazıları o kadar kalın sarıyor ki lahananın içindeki kıyma görünmüyor.O öyle olmamalı işte, bakınca kıyma içinden görünecek, pirinci az olacak.
Of of

Beğenenler:
  • Beğen
  • Haha
Tepkiler: Avtandil ve ZeuS
Durum
Sosyal Coin
8,710
sevdiğim mekanlardandır.Mevsimine göre de yediklerim hiç değişmez… Yazın illa mercimek çorba ve barbunya/pilav yerim,kışında illa özbek pilavı/elbasan tava, cacık/kaymaklı ekmek kadayıfı yerim.Hiç değişmez.
Ben de çok sever ve de giderim, ayrıca Yanyalı Fehmi - kadıköy, paçacı Mahmut- kıztaşı, Bahar Havuzlu restaurant- Kapalı Çarşı ilk seferde aklıma gelenler , tencere yemeklerinde üstlerine tanımam daha çok var aklıma geldikçe yazarım …

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: ZeuS ve Avtandil
Durum
Sosyal Coin
8,710
Cacık tarifi verdim yaparsınız artık her şeyi devletten beklememek lazım 🤣

turşu turşu ama cacıkta olsun 🤣

Anadolunun kadım aşı Kımızdır 😎
Sen öyle istiyorsan öyle olsun ama buğday Anadolu çıkışlı bir tahiıl ürünüdür, bulgurda buğdaydan yapıldığına göre Anadolu’nun kadim aşı oluyor , kımız bildiğim kadarı ile Orta Asya kökenli bir içecek 🤔

Beğenenler:
  • Haha
Tepkiler: ZeuS
Durum
Sosyal Coin
8,710
alkollü içecek :) ya ben pilavın/cilav’ın, etin her türlüsünü yer,alkolün her türlüsünü içerim.
Seni mi kırıcaz aga sen öyle diyorsan öyle olsun 🤣
Yanlız bende et, pilav her türlü gömerim , alkol seçerim az ve öz , balık ve deniz mahsulleri vaz geçilmezim…

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
8,710
Balık olayında biraz takığım ben,çiura ve barbundan başkasını yemem.Ama karides güveç,ahtqpot falan gömerim.Abi dişimiz keserken yemek, gözümüz görürken gezmek lazım.
Walla gez , gezde sonu yok ben 25 senedir dibini bulamadım bulan varsa bana haber versin ücreti ile danışmanlık alıcam 🤣

Beğenenler:
  • Haha
Tepkiler: Hawkeye ve ZeuS
Durum
Sosyal Coin
8,710
dibini bulmak önemli değil, anı yaşamak önemli.Yoksa kimse dibini bulamamıştır emin ol.
Wallaha bilmiyorum anı yaşıyorum , üç gün sonra bi daha yaşamak istiyorum bi daha yaşıyorum 🤣 bi dört gün sonra bi daha istiyorum bi daha yaşıyorum 🤣 anı yaşarken bi gün küt diye gidicem ama bakalım ne zaman 🤣👅

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
25,734
Yıl 2004, benim dayıoğlunu almanyadan geldi diye bjk stadına maça götürdüm.İçeri girerken köfte istedi, aldım.Çıkıyoruz yine alalım dedi, peki dedim... Girerken 3 liraydı, çıkarken 1 lira'ya verdi adam. Diyor ki "neden böyle"... Ulan dedim maç çıkışı kime satacak bitirip gitmeye çalışıyor al 2 tane :D :D Birde izmir de eski Göztepe stadının arkasında bir tane seyyar kokoreççi dayı vardı onun kokoreç efsaneydi.ACaba duruyor mu hala?
Aa goztepeliyiz ayipsin 😘

Beğenenler:
  • Beğen
Tüm sayfalar yüklendi.
19,556
Üyeler
28,864
Konular
196,390
Yeni Üye