Büyük bir memnuniyet ileSarmala kucakla beni ne dersin Ekli dosyayı görüntüle 482
Kucak dansı mı yoksa 💋🌸❤️😈Sarmala kucakla beni ne dersin Ekli dosyayı görüntüle 482
🥰🥰Büyük bir memnuniyet ile
Olur 😁Kucak dansı mı yoksa 💋🌸❤️😈
Beyaz lahana sarması için can veririm hocam....Sarma falan yazmışsın da aklıma "beyaz lahanadan sarma" geldi. Olsaydı ne güzel yerdik be. Canımda istemedi değil.
Pazı sarması daha güzel .Sarma falan yazmışsın da aklıma "beyaz lahanadan sarma" geldi. Olsaydı ne güzel yerdik be. Canımda istemedi değil.
Süper fikir,ben niye daha önce düşünemedim..Hay bin kunduzSarmala kucakla beni ne dersin Ekli dosyayı görüntüle 482
Ya ne adamsin aklına gelene bak ya 😁😁Sarma falan yazmışsın da aklıma "beyaz lahanadan sarma" geldi. Olsaydı ne güzel yerdik be. Canımda istemedi değil.
Yaprak sarma 😆Beyaz lahana sarması için can veririm hocam....
Bak ya aciktik ne konu acmisim ya 😆Pazı sarması daha güzel .
Anaaam benden beter gurmeler var forumda wayyss karışık dolma altına sıralı kaburga şöyle patlıcan, biber, kabak,domates , pazılar üstte , ekşili, sumaklı of off 👅uzunca bir süredir etli beyaz lahana sarması aşerdiğim doğrudur.Hatta pişirilecek tencerenin altına kaburga ve ilikli kemik konması da tercihimdie.Böyle saatlerce ağır ateşte pişicek…Ooof ooof
Cıksss pazı sarması kırmızı çizgimiz 😎aga dur lahanayı bi yiyelim o dediklerini ben yaparım.Beyaz lahana sarması kırmızı çizgimdir.
Ya hocam naptin ya, canım çektirdin şimdi,ama yapacak kadın nerde onu şimdi .tam benim istediğim dolma tarifini yaptınız...annem yapardı tam senin söylediğin tarif gibi,ama 10 senedir yok.uzunca bir süredir etli beyaz lahana sarması aşerdiğim doğrudur.Hatta pişirilecek tencerenin altına kaburga ve ilikli kemik konması da tercihimdie.Böyle saatlerce ağır ateşte pişicek…Ooof ooof
Öyle demeyeydin üstadım , üzdün walla akşam akşam , nurlar içinde yatsın 🙏🏻Ya hocam naptin ya, canım çektirdin şimdi,ama yapacak kadın nerde onu şimdi .tam benim istediğim dolma tarifini yaptınız...annem yapardı tam senin söylediğin tarif gibi,ama 10 senedir yok.
Teşekkür ederim...Öyle demeyeydin üstadım , üzdün walla akşam akşam , nurlar içinde yatsın 🙏🏻
Sarmayı illa aramam ama fırında biber dolma üstüne sarmısaklı yoğurt 🫑karnım acıktı ya, uzun süredir aklımdaydı…
Sarma abi sarma, dolmayı ben de yaparım, börek pilav da yaparım.Ama sarma ayrı bir dünya.
yok ince yufka ve tuzsuz olacak…Benim bi dört mevsim böreğim var onu kalın yufkayla yapmak istemem…
Ha yasemin pirinci diyorsun sen…arpa şehriyeli tereyağlı pirinç pilavı olur, safranlı olur, özbek pilavı olur.Bak iç pilavda olur onu hindinin altına koyucan, üstüne de hindiyi oturtucan…Böyle hafiften de tarçını ve dereotu baskın olacak.
Bir de ezine peynirli maydanozlu sigara böreğine bayılıyorum ya sıcak sıcak böyle peynir dilini yakıcak.
Devam devam yemek tarifleri bekliyorum 😆
harbiden ya… Şöyle 1 kilo kıymanın %60ı dana döş, %40 kuzu boşluk olacak.Kimyon,maydanoz,biraz kırmızı toz biberle yoğurucan 3 dk , avuç içinin sıcaklığıyla pişmeyecek…2 saat falan dinlendireceksin.
atıcan döküm tavaya…yanına tahinli yumurtalı piyaz, ortaya bi çoban salata, yanına da bi meyhane pilavı…
🧿💕Sarmala kucakla beni ne dersin Ekli dosyayı görüntüle 482
Mekanı cennet olsun.Şimdi müdür onun üstüne salçalı sos dökülüyor ya pişirmeye koymadan önce…Onu önce tereyağını tavaya atıp üstündeki süt köpüğünü alıp, salçayı tereyağında açıp, kaynar suyu da üstüne koyup kıvam verdikten sonra üstüne döküp öyle pişiricen ama…Sarmada incelik şu şekilde olmalı.Bazıları o kadar kalın sarıyor ki lahananın içindeki kıyma görünmüyor.O öyle olmamalı işte, bakınca kıyma içinden görünecek, pirinci az olacak.
Teşekkürler çok sağolun 🤲@stareylul Hanım lütfen konu başlıkları ve içeriğinde seçici olalım olay Anadolu Yemek Kültürüne evrildi 😁😁😁
@Tom Ford valideniz ışıklar içinde uyusun 🙏🏻
Bak sabah sabah canım ispanakli börek çekti 😆Kadın sarmala dediğine pişman olmuştur 😁😁
Börekde olur ama yufka el açması biraz kalın olacak şimdiki yufkalar incecik 😀 en çokta ıspanaklı börek severim 😍😍
Pilavda ise yasemin kokulu pirinçten yapılana hayır demem 🌾
İki pis boğaz olayı mideye bağladı 😆😆
Dumanı üstünde olacak 🤭Bak sabah sabah canım ispanakli börek çekti 😆
Az biraz da pul biber of of 😆ıspanakları haşladıktan sonra suyunu iyice sıkmak ve biraz bekletmek lazım.Yoksa böreğin içinden fırt fırt çıkıyor.Hiç sevmem…Biraz da karabiber ve tulumla karıştıracaksın.
Sus sorma yapicam akşama valla 😆olsa da yesek 🤣
Ahahaha misafirlere de yaparım 😆yap yap yersin 🤣
Sabah sabah yedim , ıspanaklı -peynirli karışık ve de kıymalı , Dayday pastanesi Beyazıt üstüne İstanbul ‘da tanımam 🙃Dumanı üstünde olacak 🤭
@ZeuS wallaha seni alan yaşadı 🤣ıspanakları haşladıktan sonra suyunu iyice sıkmak ve biraz bekletmek lazım.Yoksa böreğin içinden fırt fırt çıkıyor.Hiç sevmem…Biraz da karabiber ve tulumla karıştıracaksın.
Yap yap benide çağır nasıl olsa yakınım ; tabi Limon’dan bize kalırsa 🤣Sus sorma yapicam akşama valla 😆
Yap yap benide çağır nasıl olsa yakınım ; tabi Limon’dan bize kalırsa 🤣
Of ofMekanı cennet olsun.Şimdi müdür onun üstüne salçalı sos dökülüyor ya pişirmeye koymadan önce…Onu önce tereyağını tavaya atıp üstündeki süt köpüğünü alıp, salçayı tereyağında açıp, kaynar suyu da üstüne koyup kıvam verdikten sonra üstüne döküp öyle pişiricen ama…Sarmada incelik şu şekilde olmalı.Bazıları o kadar kalın sarıyor ki lahananın içindeki kıyma görünmüyor.O öyle olmamalı işte, bakınca kıyma içinden görünecek, pirinci az olacak.
Yes börek 😁😘Eylul lady makes the best pastry I have ever eaten. They are very ingenious and delicious. Thanks again.😘
Güzel 👍Sarmala kucakla beni ne dersin Ekli dosyayı görüntüle 482
Fena mi değişiklik olur bak şimdi canım da kuru fasulye çekti 😄Yanlız bu konu forumda en çok msj alan konu olur demedi demeyin ; karnım acıktıkça yazarım ben buraya 🤣🤣
Yokkk kız gaz yapar o 🤣Fena mi değişiklik olur bak şimdi canım da kuru fasulye çekti 😄
Aga seni direkt Üsküdar Kanaat Lokantasına alalım iyice esnaf lokantasına bağladın işi 🤣🤣ya kuzu kuşbaşıyla nohut olacak böyle, tereyağlı pilav …Yanına lahana ve kornişon turşu, Üstüne de bir kilo kadar kuru baklava
Ben de çok sever ve de giderim, ayrıca Yanyalı Fehmi - kadıköy, paçacı Mahmut- kıztaşı, Bahar Havuzlu restaurant- Kapalı Çarşı ilk seferde aklıma gelenler , tencere yemeklerinde üstlerine tanımam daha çok var aklıma geldikçe yazarım …sevdiğim mekanlardandır.Mevsimine göre de yediklerim hiç değişmez… Yazın illa mercimek çorba ve barbunya/pilav yerim,kışında illa özbek pilavı/elbasan tava, cacık/kaymaklı ekmek kadayıfı yerim.Hiç değişmez.
Şeker fasulyesi olacak 😄Yokkk kız gaz yapar o 🤣
Yanında bulgur pilavı ve cacık 👍🏻👍🏻👍🏻Şeker fasulyesi olacak 😄
Bulgur pilavı , pirinç pilavından iyidir şeker yok içinde 👍🏻Yanında bulgur pilavı ve cacık 👍🏻👍🏻👍🏻
Pirinç ve turşu 😄Yanında bulgur pilavı ve cacık 👍🏻👍🏻👍🏻
Çok ayıp 😄Süper fikir,ben niye daha önce düşünemedim..Hay bin kunduz
😘 Evet ozlestik 😄Saralım sarılalımmm 🤗😘
Sen öyle istiyorsan öyle olsun ama buğday Anadolu çıkışlı bir tahiıl ürünüdür, bulgurda buğdaydan yapıldığına göre Anadolu’nun kadim aşı oluyor , kımız bildiğim kadarı ile Orta Asya kökenli bir içecek 🤔Cacık tarifi verdim yaparsınız artık her şeyi devletten beklememek lazım 🤣
turşu turşu ama cacıkta olsun 🤣
Anadolunun kadım aşı Kımızdır 😎
Seni mi kırıcaz aga sen öyle diyorsan öyle olsun 🤣alkollü içecek ya ben pilavın/cilav’ın, etin her türlüsünü yer,alkolün her türlüsünü içerim.
Walla gez , gezde sonu yok ben 25 senedir dibini bulamadım bulan varsa bana haber versin ücreti ile danışmanlık alıcam 🤣Balık olayında biraz takığım ben,çiura ve barbundan başkasını yemem.Ama karides güveç,ahtqpot falan gömerim.Abi dişimiz keserken yemek, gözümüz görürken gezmek lazım.
Wallaha bilmiyorum anı yaşıyorum , üç gün sonra bi daha yaşamak istiyorum bi daha yaşıyorum 🤣 bi dört gün sonra bi daha istiyorum bi daha yaşıyorum 🤣 anı yaşarken bi gün küt diye gidicem ama bakalım ne zaman 🤣👅dibini bulmak önemli değil, anı yaşamak önemli.Yoksa kimse dibini bulamamıştır emin ol.
Cacık candır 😄Cacık tarifi verdim yaparsınız artık her şeyi devletten beklememek lazım 🤣
turşu turşu ama cacıkta olsun 🤣
Anadolunun kadım aşı Kımızdır 😎
Aga seni direkt Üsküdar Kanaat Lokantasına alalım iyice esnaf lokantasına bağladın işi 🤣🤣
Ayrı sıcak bir havası var oraların 👍Aynen öyle... Uzun yolda tırcıların durduğu mekanda duracaksın, bir de esnaf lokantası candır. Benim maslak sanayide öyle bir lokantam var, 20 senedir aynı yemekleri yapıyor ama her gittiğimde illa ki çökerim
Bence de. Çok keyif aldığım yerlerden hafiften de böyle sanayi jargonu falan tadından yenmez.
Valla ilkeliymis bak 😄 bak bide sokak pilavcisi güzel oluyor ahahah acıktımAynen aynen... Benim standart yemeklerim var.İşte tavuk suyu çorba, pilav ve tas kebabı.. Üstüne de bol sulu sütlaç yiyorum adam yine ilkeli etten değil sütten çalıyor
Ama stad yanlarinda ki kofteciler efsane ,😄pilav severim
Levrek ve dil balığı da candır yaBalık olayında biraz takığım ben,çiura ve barbundan başkasını yemem.Ama karides güveç,ahtqpot falan gömerim.Abi dişimiz keserken yemek, gözümüz görürken gezmek lazım.
Eğer yemek ise önce sabah kahvaltısı için çayı Acem usulü demleyeceksin altta da üstte de soğuk su demlik içindeki soğuk suyun üstüne çayı dök ve kısık ateşte çayı demle çay keyfe keder demlensin 👍🏻
Aa goztepeliyiz ayipsin 😘Yıl 2004, benim dayıoğlunu almanyadan geldi diye bjk stadına maça götürdüm.İçeri girerken köfte istedi, aldım.Çıkıyoruz yine alalım dedi, peki dedim... Girerken 3 liraydı, çıkarken 1 lira'ya verdi adam. Diyor ki "neden böyle"... Ulan dedim maç çıkışı kime satacak bitirip gitmeye çalışıyor al 2 tane Birde izmir de eski Göztepe stadının arkasında bir tane seyyar kokoreççi dayı vardı onun kokoreç efsaneydi.ACaba duruyor mu hala?
Allah geçinden versin 😔Wallaha bilmiyorum anı yaşıyorum , üç gün sonra bi daha yaşamak istiyorum bi daha yaşıyorum 🤣 bi dört gün sonra bi daha istiyorum bi daha yaşıyorum 🤣 anı yaşarken bi gün küt diye gidicem ama bakalım ne zaman 🤣👅
Hepimiz bir gün mortingen strasse olacağız Sevgili @stareylul ama biraz erken ama biraz geç ; mühim olan gök kubbede hoş bir seda bırakmak gerisi boş …Allah geçinden versin 😔
Denizden babam çıksa yerim ahtapot, karavida, karides, kalamar, istakoz, yengeç , tüm balık çeşitleri vsLevrek ve dil balığı da candır ya
Buçuk seni memnum oldum bende izmirliyim has 35 😄Karşıyakalıyım 😎😎 35,5 😎
Your welcome 🥰eatdear,it was the best i ever eat,will never forget,thanks again
Şöyle rakı balık olacak ki 😄alkollü içecek ya ben pilavın/cilav’ın, etin her türlüsünü yer,alkolün her türlüsünü içerim.
😄😄Walla gez , gezde sonu yok ben 25 senedir dibini bulamadım bulan varsa bana haber versin ücreti ile danışmanlık alıcam 🤣
Denizden babam çıksa yerim 😄Balık sevmem.Ama kalamar,karides,ahtapot falan yerim.
Bak paela da güzel olurDenizden babam çıksa yerim ahtapot, karavida, karides, kalamar, istakoz, yengeç , tüm balık çeşitleri vs
Aaa bunu kaçırmışım ben bak şimdi ne güzel olurdu da baklava 1 kilo çok değil mi yaya kuzu kuşbaşıyla nohut olacak böyle, tereyağlı pilav …Yanına lahana ve kornişon turşu, Üstüne de bir kilo kadar kuru baklava
Sım sıkı kucaklarımSarmala kucakla beni ne dersin Ekli dosyayı görüntüle 482
Harbi mı vay beyok yok idealdir, 1 kilo nedir ki 🤣🤣
Yanına ne gider biliyor musun ; 😋Bak paela da güzel olur
Ooo agzinin tadını biliyorsun 🥰Yanına ne gider biliyor musun ; 😋
Herıld yani made in Lebanon ; ata mahsulü 😉Ooo agzinin tadını biliyorsun 🥰
Ahahaha her zaman 😄hodri meydan diyorsun
Ahahah vallaBu işin sonu mide patlamasına gidiyor 😁😁
Of ofDumanı üstünde olacak 🤭
Deneyecegim 🙏🙏Herıld yani made in Lebanon ; ata mahsulü 😉
Enfestir içimi , deniz ürünleri ile müthiş gider 👌🏻
Ben yiyemem be😁Yerim yani fıstıklı 1 kilo 🤣🤣
😘😘Sım sıkı kucaklarım
Kesinlikle 🙏🙏Hepimiz bir gün mortingen strasse olacağız Sevgili @stareylul ama biraz erken ama biraz geç ; mühim olan gök kubbede hoş bir seda bırakmak gerisi boş …
Bak canım kalamar istedi 😁Balık sevmem.Ama kalamar,karides,ahtapot falan yerim.
Ahahaha yan yana sedyelerde yatarız 😁Bu işin sonu mide patlamasına gidiyor 😁😁
Kuru cacık mı 😁Yıllardır yapıyorum şimdi yaptırmaya başladım
Evet balçova 🥰İzmirliymişsiniz. Ne hoş 😍🌹
Siz bu arada nokta atışı hemşehrimmişsiniz. 😍🌹Evet balçova 🥰
😘😘Sım sıkı kucaklarım
Aaa çok güzeldir orası bir iki kere gittimSabah sabah yedim , ıspanaklı -peynirli karışık ve de kıymalı , Dayday pastanesi Beyazıt üstüne İstanbul ‘da tanımam 🙃
Aaa ne güzelSiz bu arada nokta atışı hemşehrimmişsiniz. 😍🌹
Balçova Lisesi mezunuyum. 😁😎
😁😁Yıllardır yapıyorum şimdi yaptırmaya başladım