Neden ben köşesi :)

Durum
Sosyal Coin
9,364
Merhabalar,

Evet, sizi diğerlerinden ayıran en belirgin özelliğiniz nedir? Onlar yerine neden siz tercih edilirsiniz?

Aksın cevaplar 😊😊

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Tom Ford ve Stigmataaa
Durum
Sosyal Coin
9,364
Wallaha ben otobüs bileti olduğum için o kadar dikkat etmiyorum , işin gerçeği tercih edilmek vs de çokta umrumda değil , hep gelişine roveşata gol olur olmaz artık kader kısmet 🥴
benzetme kötü usta. Otobüs bileti bitince yere atarlar. Üstüne basan çok olur. Vurduğun gol olsun :)

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Moria 🦈
Durum
Sosyal Coin
8,710
benzetme kötü usta. Otobüs bileti bitince yere atarlar. Üstüne basan çok olur. Vurduğun gol olsun :)
Walllaha senin yanlışın var gözüm onun ismi otobüs bileti bu günkü ismi İstanbul kart ben eski ismini kullanıyorum düşün bu gün İstanbul kart hem asgari ücretle çalışan adamın cebinde hem büyük bir şirketin ceo ‘sunun cebinde , misal asgari ücretli adam her gün kullanıyor , ceo ise özel şöförlü aracı ile giderken trafik sıkışıyor ve de mecburen oda toplu taşımayı kullanıyor 😉 ayrıca altın çöpe bile düşse değeri eksilmez 😉 mühim olan mütevazi olmak ; hamdım piştim ama olamadım derim her zaman ; zira insanoğlu yaşadığı sürece her gün öğrenmeye müsaittir🙂 ayrıca golde olsa gol olmasada her şey akışına çokta mühim değil 🙂

Son düzenleme:
Durum
Sosyal Coin
7,457
Muhteşem nü fotoğrafı çekerim...
Öyle poz ver cekiyorum demem... Ben poz verdiririm... Çekimlerim uzun surer..
Çektiğim fotoğraflara ben bile hayran olurum....

Beğenenler:
  • Haha
  • Beğen
Tepkiler: gunesyigit ve Moria 🦈
Durum
Sosyal Coin
8,126
Beni diğerlerinden ayıran en büyük özelliğim olsa olsa sıradan birisi olmam olur, insan olmam filan olur da narsistlik yok serde, diyemem ben öyleyim böyleyim diye.

Ben kişiliğimi her ortamda değiştirmeden sıradan hayatıma devam ederim, bırak insanlar seni ayırt etsin diğerlerinden diye düşünürüm.
Kendimi övmeyi de kendini öveni de sevmem, davranışlarımdan dolayı övülmek kadar haz verici başka bir eylem tanımam dersem pembiş hanımlarımıza ayıp ederim o yüzden iki eylem olsun diyelim 🙂

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Hawkeye, gunesyigit ve Moria 🦈
Durum
Sosyal Coin
9,364
Walllaha senin yanlışın var gözüm onun ismi otobüs bileti bu günkü ismi İstanbul kart ben eski ismini kullanıyorum düşün bu gün İstanbul kart hem asgari ücretle çalışan adamın cebinde hem büyük bir şirketin ceo ‘sunun cebinde , misal asgari ücretli adam her gün kullanıyor , ceo ise özel şöförlü aracı ile giderken trafik sıkışıyor ve de mecburen oda toplu taşımayı kullanıyor 😉 ayrıca altın çöpe bile düşse değeri eksilmez 😉 mühim olan mütevazi olmak ; hamdım piştim ama olamadım derim her zaman ; zira insanoğlu yaşadığı sürece her gün öğrenmeye müsaittir🙂 ayrıca golde olsa gol olmasada her şey akışına çokta mühim değil 🙂
Üstad senden öğrenecek çok şey var. Tecrübene saygı duyarım. Bir gün karşılaşır sohbet ederiz umarım 😊

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Moria 🦈
Durum
Sosyal Coin
9,364
Beni diğerlerinden ayıran en büyük özelliğim olsa olsa sıradan birisi olmam olur, insan olmam filan olur da narsistlik yok serde, diyemem ben öyleyim böyleyim diye.

Ben kişiliğimi her ortamda değiştirmeden sıradan hayatıma devam ederim, bırak insanlar seni ayırt etsin diğerlerinden diye düşünürüm.
Kendimi övmeyi de kendini öveni de sevmem, davranışlarımdan dolayı övülmek kadar haz verici başka bir eylem tanımam dersem pembiş hanımlarımıza ayıp ederim o yüzden iki eylem olsun diyelim 🙂
Naif bir açıklama olmuş. İnsanın egolarından arınması, mütevazi bir bakış açısı kazanması çok güzel bence. Ama bazen insanın yanındakine öv beni diyesi geliyor.🤣

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
8,710
Üstad senden öğrenecek çok şey var. Tecrübene saygı duyarım. Bir gün karşılaşır sohbet ederiz umarım 😊
Estağfurullah hiç bir şey bilmeyen ama her şeyi öğrenmeye hevesli naçizane bir kulum ; mühim olan gırgır şamata , sohbet her zaman , keyifli forumlar dilerim üstadım 🙂

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: kingcrimson ve gunesyigit

Deadpool

Sosyal Forum
Durum
Sosyal Coin
113,547
Ben yine anlamadım :) "Neden ben ? " Yani bunu mesleki kariyer için bir iş görüşmesinde karşımdaki İK cı sorsa "neden siz" diye bişiler zırvalarım ama insanların bende ne bulduğunu gözlemlemedim bu güne kadar. Yani insanın kendini tanımlaması bana hep garip gelmiştir. Etrafınızdaki insanlar sizin onlara davranışlarınız ve yaklaşımınızdan üzerinize bir gömlek verir, sizde bu şekilde sevildiğinizi hisseder onları seversiniz yani bir alışveriş gibidir. Bazen insanların sizi sevdiği nedenden ötürü de komik, rezil, hatta basit duruma düşebilirsiniz.
Hep o kalın felsefe kitaplarında altı çizgili "insan kendini bilmeli" diye yazarlar ama insan kendini bilir mi gerçekten onu çok düşünürüm.

Mesela, başımdan geçen bir olay :)
Hatta bu hatıramın adı "taş bazen yerinde ağırdır" :)
Bir gün iş yerinde kendi ekibim ile başka bir ekibi bana bağladılar, o zamanlarda toy um yöneticilik vs konusunda bildiğim tek şey havalı görünmeye çalışmak, sürekli toplantı ve rapor istemek insanların karşılaştığı zaman "bu herif yine bize kitlemese" modunda dolaştığı bir zaman yani :)
İşe başlayan yeni bir çalışan ki işinde çok iyi, yabancı dilleri var vs vs rüştünü cv de ispatlamış ama uygulamada henüz görmediğim için bir performans testine soktuğum biri ile aramda geçti.
Kurumsalda olanlar bilir serbest iş modeli ile çalışıyorum yani işi veriyorum işin 3 günde teslim edilmesi gerekiyor testleri ile birlikte. Bu arkadaşa da bir iş verdim. ilk gün çay kahve ekiple muhabbet sohbet falan geçirdi, ikinci gün kulaklıkları taktı bütün gün film dizi oyun falanla geçirdi, 3. gün kahve makinesi önünde karşılaştık. Hemen bir değerlendirme yapayım geri dönüş vermediği için bir fırça kayayım dedim usulca yanaştım yanına tam "iş ne oldu" diye soracakken bana bu işlerin süresini kimin ayarladığını sordu, "ben" dedim, bana "yanlış yapıyorsun" dedi, bozuldum "hayırdır sen kim oluyorsun da iş süreçleri hakkında fikir beyan ediyorsun" diyecekken lafı tıktı ağzıma. Ona verdiğim işin 3 günde değil 3 saatte testleri ile birlikte bitebileceğini sadece işin başında doğru kişinin işi takip etmesi ve kontrol etmesi halinde daha verimli çalışılacağını söyledi. Hani bazen olur ya zaman durur ve o anda düşünürsünüz etrafınızdaki her şey kaybolur ve kendinizi sorgularsınız, "aslında evet ama uzmanlık alanım değil o işi nasıl kontrol ve takip edeceğimi bilmediğimi" düşündüm, sonra oryantal dansöz ısın kılıcı kıvamında kıvırıp "biz insanları at gibi yarıştırmayı tepesinde dikilip saat tutmadığımızı, kendine vakit ayırması gerektiğini, yaratıcı fikirlerin işten uzaklaştığında geldiğini, oyun film müzik gibi aktivitelerin daha kreatif olmaya faydalı olduğunu " UYDURDUM :)
Uydurdum o an, yani bunun üzerine bir çalışmam, araştırmam olmamasına rağmen sadece o an ona karşı ezik görünmemek için işkembeden salladım, bilmiyorum belki de okuduğum iş ilanlarından etkilendim yada birinden duydum bilmiyorum ama o an çıktı işte ağzımdan.
Arkadaş kaldı öyle, düşündü biraz, saçını sakalını oynadı "doğru söylüyorsun bu açından bakmamıştım, aslında iş için yeterli personel var, 1 işi 1 kişiye verip 1 işin her şeyine hakim olmasını onu geliştirmesi, iyileştirmesi için 3 gün fazla fazla yeterli, doğru söylüyorsun" diye söylenerek gitti.

Sonraki günün iş başında toplantı istedi tüm ekiple, anlattı anlattı anlattı, ona verdiğim işi geliştirmiş bambaşka benzersiz bir şey çıkarmıştı ortaya, sunuma katılan direktör de ağzı açık kaldı ki benzer bir geliştirme için bir danışmanlık firmasından teklif bile istemiştik ama maliyetten ötürü yaptıramamıştık, bu arkadaş ise 1 gecede işi bitirmiş sadece testlerini yapmış canlıya almak kalmıştı sadece.
Konuşmasının sonunda bana dönüp, "bu işi ilk gün 3 saat içinde bitirecektim ama burada işlerin nasıl yürüdüğünü merak ediyordum, işin zamanında yetişip yetişmediğini kimin kontrol ettiğini performans baskısının nasıl kurulduğunu öğrenmek istiyordum ama son gün yöneticimizin kahve makinesi başında söylediği bir kaç kelime ufkumu açtı, o konuşmadan sonra başına oturup zaman gözetmeksizin ortaya çıkardığımız bir iş bu ve yöneticimize borçluyuz çünkü bu fikir onunla konuştuktan sonra geldi" dedi :)

Yani ben kimseye şunu diyemem :) Ben insanları motive ederim, fikir aşılarım vs diyemiyorum :) Deneyimlerimden tecrübelerimden insanlara aktarıyorum ki bilgi güçtür paylaştıkça büyür e çok inanan biriyimdir :) "I love open source" :) O gün o arkadaşın bana yüklediği misyon ve benimle paylaştığı başarısı hem üst yöneticimi etkiledi hem de alt çalışanların hayranlığını kazanmama neden oldu :)
Yani "taş her zaman yerinde ağır" olmuyor, insanların sizin üzerinize attığı ağırlıkla yerinizde ağırsınızdır yada değilsinizdir. Kişi olmak istediği gibi olmaya çabalar prensip edinir, rutin edinir, çalışır bilgi edinir, dener yanılır yada başarır deneyim edinir ama asla kendisini tanımayan insanlar için (iş dışında) "doğru kişi benim / istenilen benim" diyemez yada dememeli.

Buradan da beni sizler var ettiniz deyip kaçayım :)
Un helvası tarifi verdim :)
Yarın ki yazacak bir şey bulamadım konusunda un kurabiyesi var kaçırmayın derim :D

Durum
Sosyal Coin
8,710
Abicim tercih edilmek ne ya ediyorsa eder etmiyorsa etmez kurbanlık koyun muyum beni tercih etsinler ben neyi tercih ediyorum o önemli ondan sonrası olursa ne ala olmazsa mualla
Yıldırım Yıldıran

Ah Mualla​

Sen yok musun sen,
Ne fingirdek kadınsın, ne oynaksın,
Yerinde duramazsın her tarafın kıprdak,
Endamınla beni hayran eder,
Göz süzer işve yapar, kırıtırsın.
Bir gülüşünle beni güldürür,
Bir ağlayışınla beni ağlatır,
Şarkılarınla beni coşturur,
Açık saçık fıkralarınla güldürürsün.
Ah Muâlla sen ne çılgın kadınsın ya.
Ah Muâlla vah Muâlla ne âla ne âla
Parfümünü sürdün mü tenine gerdanına,
Hele bir de çiçekli elbiseni giydin mi,
Saçını başını yaptırıp bir kilo boyayı da,
Sürünce yüzüne,
Ne güzel kadın olursun sen Muâlla,
Ah Muâlla vah Muâlla ne âla ne âla,
Geçen gün seni yine yolda gördüm,
Kırıta kırıta yürüyordun sokakta,
Yine peşinde bir erkek sürüsü,
Hepsini çatlatıyordun,
Sende bir şeytan mı gizli?
Şeytan tüyü mü var sende nedir?
Nedir bu afra tafra?
O delikanlı tavırlar,
Güzelliğine mi güvenirsin dışının?
Yoksa çirkinliğine mi ruhunun,
Senin içinde ne gizli?
Senin dışında ne gizli?
Senin adın Muâlla,
Ah âla ne âla.

🤭😂

Durum
Sosyal Coin
9,364
Bir kişi veyahut bir kaç kişi sizden faide sağlıyorsa "tercih edilen" olursunuz.
Bir kişi veyahut bir kaç kişi sizden hiçbir faide sağlamıyorsa "terk edilen" olursunuz.
Ben hep "terk edilen" oldum....
Terk eden olsaydın tercih edilen olabilirdin 😢

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
9,364
Keyifle okudum kalemine sağlık, ayrıca söylediklerinde haklısın.Müzik dinlemek, oyun oynamak falan insanı biraz geliştiriyor daha farklı düşünmesine katkı sağlıyor diyebilirim.Nereden duyduysan doğru duymuşsun.
Benim de senin gibi bir yöneticim vardı, çok çay/kahve içtiğimden dolayı kahve makinasının başında “sen işe başladığından beri çay kahve tüketimi arttı” dediğinde “isterseniz önümüzdeki ay çay/kahve ve şeker faturasını bana gönderin şirketi zarar uğratmayalım” cevabını verip lafı ağzına tıkamıştım o günü aklıma getirdin.

Neden ben konusuna gelince;
Çünkü benden bir tane daha yok.
Aradığım cevaplardan biri buydu. 👍🏻

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: ZeuS
Durum
Sosyal Coin
9,364
Terk eden olabilmen için,tercih edilen olmak zorundasın.
Hep bazı rüşvetler vererek,ben tercih etmek zorunda kaldım insanları.
Rüşvet vermeyi kestiğin zamanda @ZeuS Bey'in söylediği gibi değiştiğin söylenip terk edilen oluyorsun.
Rüşvet dediğin aslında satın almak, kiralamak gibi tercih edilme değil diye düşünüyorum. Evet biraz kaba bir tabir ama bu şekilde. Rüşvet vermeyi bıraktığında yine bir şeyler devam ediyorsa tercih edildin demektir. Tabi önce senin tercih edip süreci doğru yönetmen çok önemli.

Beğenenler:
Tüm sayfalar yüklendi.
19,556
Üyeler
28,864
Konular
196,390
Yeni Üye