Masquerade anısı olan var mı?

Durum
Sosyal Coin
6,284
1987den beri ruhsati varmis eski discorium orasi bir ara tv studyosu olarak da kullanildi.
bu devirde apartman altinda yangin cikisi olmadan is yapmasi inanilmaz
2018de ruhsat yenilenirken nasil bakilmamis nasil itfaiye raporu olmadan buraya izin verilmis inanilmaz
besiktas belediyesi de cogu belediye gibi (parti farketmeksizin) rusvetle is yapilan bir belediye
2018 doneminde murat hazinedar vardi zaten bu ruhsat isleri de borsaya donmustu
zaten bu yedigi haltlar yuzunden de gorevden aldilar.
ancak ders almak icin illa ki boyle bir facia yasanmasi gerekiyordu
o da oldu giden 30 kisi.
besiktas ilce genelinde turkiye'de oldugu gibi bu tip cok sorun var ancak hep gormezden geliyoruz
imamoglu cikmis aciklama yapiyor "izinsiz tadilat" diye
bunu denetleyecek, gorecek zabita ben degilim kendi zabitasi.
bunu parti gozetmeden soyluyorum hepsi ayni kafada.
ben ihbar etsem sikayet ecsam gidecekler gorecekler gene bir sey yapmayacaklar.
zabita dedigin zaten bir garip olusum hic bir ise yaramiyor.
bu yangin sigaradan da cikabilirdi cunki sigara yasagi da hic bir yerde uygulanmiyor
ve o duvarlara kaplanan malzemeler cok yanici.
iceride 1000 kisi varken bu olay olsa kimse disari cikamazdi.
cok cok cok yazik.
ders alir miyiz? hayir.
herseyimzi derme catma.
bunu buraya yazdim diye ocu bucu ilan etmeye gerek yok oy verdigim adami elestirmek benim en dogal hakkim.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: azzka, Hawkeye ve Deadpool

Deadpool

Sosyal Forum
Durum
Sosyal Coin
113,547
1987den beri ruhsati varmis eski discorium orasi bir ara tv studyosu olarak da kullanildi.
2018de ruhsat yenilenirken nasil bakilmamis nasil itfaiye raporu olmadan buraya izin verilmis inanilmaz
besiktas belediyesi de cogu belediye gibi (parti farketmeksizin) rusvetle is yapilan bir belediye
o da oldu giden 30 kisi.
besiktas ilce genelinde turkiye'de oldugu gibi bu tip cok sorun var ancak hep gormezden geliyoruz
bu yangin sigaradan da cikabilirdi cunki sigara yasagi da hic bir yerde uygulanmiyor
cok cok cok yazik.
ders alir miyiz? hayir.
herseyimzi derme catma.
bunu buraya yazdim diye ocu bucu ilan etmeye gerek yok oy verdigim adami elestirmek benim en dogal hakkim.
Yani bi mekan yanıyor, buna ilk elden önlem alması gereken iş yeri sahibi, o iş yerinin iş güvenliği uzmanı yada denetleyici firma.

Belediye ve siyaset ile alakasını anlamadım ? iş yeri ruhsatsız işletilmiyor ruhsatı var denetlemesi yapılmış. İş yeri belediyeye bildirim yapmadan usulsüz tadilata girmiş ama onda da belediyenin sorumluluğu yok, belediye dükkanlarımızın kapısında yatıp bizim ne zaman tadilat yapacağımızı kovalamıyor, şikayet olursa gelir bakar, yeni iş yeri açılışı ise gelir bakar, oturup kim ne yapıyor benden habersiz diye paranoyakça bir tutumla bütün esnafı izleyecek bütçesi vakti ve öyle bir görevi olduğunu düşünmüyorum şahsen, kanun da zaten bunu söylüyor yanlışım varsa düzeltin.

Tadilatta iş güvenliği uzmanı gelir eğitimini verir projeyi görür ona göre bir iş akışı hazırlar gider. İş yeri sahibi olarak sen gereklilikleri yerine getirir belediyeye bilgi verirsin tadilat için belediye gelir öncesi sonrasını denetler, yani bu yaptığın iş doğru mu değil mi diye belediyeye yada iş güvenliği seni denetler o kadar. Bilmiyorum yani bana belediyenin bu işteki sorumluluğunu anlayamadım.

Durum
Sosyal Coin
8,425
Tanıtım Konusu Referansları
o da oldu giden 30 kisi.
cok cok cok yazik.
ders alir miyiz? hayir.
herseyimzi derme catma.
Ah olmaz mı 🥹 çok üzgünüm..

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
4,118
Tanıtım Konusu Referansları
Club apartmanın altında değil, pasajın altında. Apartmanın hemen bitişiği. Eskiden gitmişliğim var. Bu tür eğlence yerlerini işleten insanların profili yüzünden(her an başıma bir şey gelebilir korkusu) tercih etmiyorum gitmeyi.

Ben de adminim gibi meyhane insanıyım artık.

Ekli dosyalar

• IMG_1268.jpeg
    IMG_1268.jpeg
    82.8 KB · Görüntüleme: 16
Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Deadpool
Durum
Sosyal Coin
15,253
o da oldu giden 30 kisi.
cok cok cok yazik.
ders alir miyiz? hayir.
herseyimzi derme catma.
Giriş kapısına yangın çıkışı tabelası asılması yeterli oluyor. Bebek,etiler,kuruçeşme buralarda bulunan mekanların %10 unda anca ayrı bir yangın çıkışı vardır. Bu mekanın şuanki ismi ve geçmiş ismi ile benim bildiğim 3 defa ölümlü/yaralanmalı olay oldu buna rağmen hala popüler mekan olarak biliniyorsa belediyeden önce hala oraya giden insanları eleştirmeliyiz. Gizli kulüp adı altında dolaptan geçilerek 30 metrekare yere yüzlerce insanın sokulduğu yerinde mevzuatlara tam uygun olduğu söylenemez. Belediyelerin tek tek her mekanı gezmesini beklemek yerine gidenlerin şikayet oluşturması daha iyi olabilir. Allah ölenlerin ailesine sabır versin. 1 yıl içinde mekanı toparlayıp açarlar ve birşey olmamış gibi herkes eğlenmeye devam eder.🤷

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Deadpool ve Hawkeye
Durum
Sosyal Coin
19,466
Yani bi mekan yanıyor, buna ilk elden önlem alması gereken iş yeri sahibi, o iş yerinin iş güvenliği uzmanı yada denetleyici firma.

Belediye ve siyaset ile alakasını anlamadım ? iş yeri ruhsatsız işletilmiyor ruhsatı var denetlemesi yapılmış. İş yeri belediyeye bildirim yapmadan usulsüz tadilata girmiş ama onda da belediyenin sorumluluğu yok, belediye dükkanlarımızın kapısında yatıp bizim ne zaman tadilat yapacağımızı kovalamıyor, şikayet olursa gelir bakar, yeni iş yeri açılışı ise gelir bakar, oturup kim ne yapıyor benden habersiz diye paranoyakça bir tutumla bütün esnafı izleyecek bütçesi vakti ve öyle bir görevi olduğunu düşünmüyorum şahsen, kanun da zaten bunu söylüyor yanlışım varsa düzeltin.

Tadilatta iş güvenliği uzmanı gelir eğitimini verir projeyi görür ona göre bir iş akışı hazırlar gider. İş yeri sahibi olarak sen gereklilikleri yerine getirir belediyeye bilgi verirsin tadilat için belediye gelir öncesi sonrasını denetler, yani bu yaptığın iş doğru mu değil mi diye belediyeye yada iş güvenliği seni denetler o kadar. Bilmiyorum yani bana belediyenin bu işteki sorumluluğunu anlayamadım.
İş yeri Belediye'den gerekli izinleri almadan yani ruhsatsız olarak tadilat yaparsa yasal suç işlemiş demektir.
Ruhsat çok önemli. Ruhsatta itfaiye raporu yer alır. İtfaiye raporu eğer gerçekten düzgün incelenmişse ki düzgün incenir çünkü rapora imza atanlar ciddi sorumluluk altına giriyorlar.
Asıl problem maalesef ülkemiz insanına iş güvenliğiyle ilgili laf anlatmak çok zor. Bırakın baret takmayı yıllar önce 1.sınıf tehlikeli kapsamındaki tesisimizde işe alkollü gelen personel yakaladım, işten attırdım.
Birçok iş kazası dikkatsizlik ya da kendine aşırı güvenden kaynaklanıyor.
Buradaki yangın da tahminimce ya elektrik ya da kaynak nedenlidir.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Deadpool ve Hawkeye
Durum
Sosyal Coin
658
Evet ülkede en büyük sorun denetimsizlik.
En basit dükkan açma şartlarında kamera ve yangın tüpü isteniyor siz bu işlemleri yapmadan ruhsat verilmiyor..
Şimdi böyle büyük bir mekanı açmak için gerekli şeyler çok daha fazladır doğal olarak ilk soru burası açılırken denetimden geçtimi yoksa yol mu verdi zabıta bize bir çorba parası ayağına..
Hadi hepsi kurala uygun oldu zamanı geldi tadilat olacak burası iş güvenliği uzmanı ve diğer gerekli ruhsat izinleri alınıp mı tadilata girdi.
Kısacası arkadaşlar herkeste suç olabilir burası türkiye ama bildiğim bir şey var buranın işletmesini yapanlar düzgün adamlar değillerdi oyunu kuralına göre oynayanlardan değildi

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Hawkeye

Deadpool

Sosyal Forum
Durum
Sosyal Coin
113,547
İş yeri Belediye'den gerekli izinleri almadan yani ruhsatsız olarak tadilat yaparsa yasal suç işlemiş demektir.
Ruhsat çok önemli. Ruhsatta itfaiye raporu yer alır. İtfaiye raporu eğer gerçekten düzgün incelenmişse ki düzgün incenir çünkü rapora imza atanlar ciddi sorumluluk altına giriyorlar.
Asıl problem maalesef ülkemiz insanına iş güvenliğiyle ilgili laf anlatmak çok zor. Bırakın baret takmayı yıllar önce 1.sınıf tehlikeli kapsamındaki tesisimizde işe alkollü gelen personel yakaladım, işten attırdım.
Birçok iş kazası dikkatsizlik ya da kendine aşırı güvenden kaynaklanıyor.
Buradaki yangın da tahminimce ya elektrik ya da kaynak nedenlidir.
Yani araç muayenesi gibi değil mi kısacası ?

Geçen hafta arkadaşımın teknesinin survey i varmış. her şeyi tam olmasına rağmen can simitlerinin ışıkları suya değdiğinde ışığı yanması gerekiyor normal şartlarda oksit tuzlu su perişan eder elektronik sistemleri, kurnazlık yapıp wd40 sıktı, survey den geçti limana bağladılar akşamına simitlerin ışıklarına kafam takıldı bi kontrol edeyim dedim çalışmıyor, dedim buna baktır diye ama öyle bir durum olursa kimse can simidinin ışığına bakmak dedi :)
Yani burada iş denetleyenlerde değil insan hayatına önem veren hizmet verenlerde...
Yangında elektrik kaynağı yapılırken elyaf a sıçraması diyorlar ama teknik rapor ne diyor bilmiyoruz şu an için.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: LanceloT
Durum
Sosyal Coin
6,284
Yani araç muayenesi gibi değil mi kısacası ?

Geçen hafta arkadaşımın teknesinin survey i varmış. her şeyi tam olmasına rağmen can simitlerinin ışıkları suya değdiğinde ışığı yanması gerekiyor normal şartlarda oksit tuzlu su perişan eder elektronik sistemleri, kurnazlık yapıp wd40 sıktı, survey den geçti limana bağladılar akşamına simitlerin ışıklarına kafam takıldı bi kontrol edeyim dedim çalışmıyor, dedim buna baktır diye ama öyle bir durum olursa kimse can simidinin ışığına bakmak dedi :)
Yani burada iş denetleyenlerde değil insan hayatına önem veren hizmet verenlerde...
Yangında elektrik kaynağı yapılırken elyaf a sıçraması diyorlar ama teknik rapor ne diyor bilmiyoruz şu an için.
havacilikta kurallar kanla yazilmistir diye bir laf vardir
denizcilikte de oyle
cok degil daha 1 ay once marmarada bir gemi 6 denizciye mezar oldu
marmara denizi ic su kacak gocek mermer tozu tasiyan 52 yasindaki gemi
mermer tozunun ustunu brandayla kapatiyorlarmis
yagmurdan su almis zaten girtlagina kadar dolu gemi firtinada agirliga dayanamamis batmis
armator yandan gemici belgesiyle gemi kaptanligi da yapiyormus
dumeni asci kiza birakip kurtarmaya calismislar saatlerce
cunki biliyorlar ki yardim isteseler kurtulacaklar zaten kiyiya cok yakin
sonra da devlet kaziga oturtacak sen bu sekilde nasil calisiyorsun diye
yardim istememisler.
neticede hala cesetler araniyor
umarim o can simitlerinin isiklarini bir gun kullanmalari gerekmez.

benzeri bir sekilde buraya da birileri izin vermis
gormezden gelinmis
2018de bagislar alinmistir konular kapatilmistir 2024 yangin var cikacak yer yok.
gecmis olsun.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Deadpool
Durum
Sosyal Coin
6,284
Club apartmanın altında değil, pasajın altında. Apartmanın hemen bitişiği. Eskiden gitmişliğim var. Bu tür eğlence yerlerini işleten insanların profili yüzünden(her an başıma bir şey gelebilir korkusu) tercih etmiyorum gitmeyi.

Ben de adminim gibi meyhane insanıyım artık.
giris diye isaretledigin yer aslinda arka kapi diye isaretledigin yere giden ustu kapali bir yol diye hatirliyorum
videolarda ve fotolarda da yangin o bolgeden disari cikiyordu gordugum kadariyla
zaten bu yalitim ve dekor malzemeleri cabuk tutusur iceride yangin ciktigi ana dair 2 kamera goruntusu seyrettim zaten hemen bir anda buyumus yangin. malesef.

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
6,284
neyse ani icin acildi ben konuyu baska yerlere cevirmis oldum kusura bakmayin sustum
insallah bir daha yasanmaz boyle seyler.

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
1,760
burası ilk discorium ken gitmiştim. ardından el değiştirdi , isim değiştirdi masquerade oldu. bir dönem gece clübü işlerine bende girmiştim
ismini burada yazmayayım babası ve amcası belli bir çevreden olan arkadaşımız mekanın işletmesini almak istemişti ama vermemişlerdi hatta...
ağırlıklı olarak hazır para harcayanların uğradığı mekandı.

bir cadde düşünün : mekanın girişi yıldız posta caddesinde ama aslında konumu sanki başka bir binada gibi. kapıdan girdiniz , nerden baksam 20-25 metre metal zeminden yukarıda bir tüp geçit , binanın altına ulaşınca da bir koridor ve sola dönünce iş hanının altında olan , ama bir arkadaki bina yada kısmen temas eden bir alanda bu mekan. kolonsuz. uzmanları bilecektir ama pek sağlıklı bir yapı değildi.
yani mekanın kapısı ile mekanın içerisi arasında 30 metre en az mesafe var. içeride bir arbede olsa , yangın çıksa , patlama olsa kimse kurtulamazdı.
hiçbir şekilde hava almıyordu. eksi 2...
burasının ruhsatı turizm bakanlığından alınmış olabilir - emin değilim.
bina yöneticisi ve sakinlerinin defalarca şikayetçi oldukları ancak bir ilerlene alınamadığı söyleniyor. malum mekanları işletenler sıkıntılı tipler.
burasının işletmecilerinden olan tarka... isimli arkadaşı da tanırdım. garsonlar dan Onu... ismindeki arkadaşıda. birde sanırım mesu... vardı.
ilk masqu olduğu zaman güzeldi. çok duyulmamıştı . sonradan aşırı talep almaya başladı. doğum günü kutlamasına da gitmiştim. tek de gittim defalarca

yangın ise : kaynak esnasında elyafların alev alması üzerine başlıyor , ve büyüyor. mekan hava alamıyor , çıkış kapısı zaten yetersiz , mekan cadde zemininde de değil , çıkış kapısında da malzemelerin olduğu söyleniyor.
bu şartlarda içeride de 30 dan fazla çalışan , tadilat yapan birileri. daha fazla insan da olabilirdi.
bu kadar kapsamlı , ziyaretçi kapasitesi olan mekanlar kesinlikle ama kesinlikle bu şekilde lokasyonlarda , binaların eksi 2 lerinde vs olmamalı.
tr de birçok alanda olduğu gibi bu alanda da bir standart yok. batı ülkelerinde bu iş böyle değil. böyleyse bile bu kadar değil.
isg uzmanı vs de değil olay. bu tadilat muhtemelen tamamen kimseden habersiz , tamamen kendi rızaları ile yapılıyordu. kaynak esnasında da çıkan alev malzemeyi tutuşturdu ve felaket büyüdü...
bu olay bir ders olur mu ? sanmam.

peki neden ?
coğrafya kaderdir...
bence bu cevap yeterli.

ha bu arada bu vb mekanlar gece clübü değil daha çok başka ortamlar...
gece clübünde insanlar dans eder , avzı gibi herkes bir diğerini kesmez , adım atacak yerde bistro masalar olmaz.
çorbada benim de tuzum olmuş oldu.
iyi geceler.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: yedisekiz, Deadpool ve Hawkeye
Tüm sayfalar yüklendi.
19,556
Üyeler
28,864
Konular
196,390
Yeni Üye