Yandı bitti kül oldu masquerade.
Beğenenler:
@JOKER ciğimin çok anıları vardı orada. Ben 1-2 kere gittim çok keyif alamadım ben daha çok ocak başı adamıyım sanırım. Ölenlere rahmet yaralılara şifalar diliyorum.Yandı bitti kül oldu masquerade.
ortakoy harbi adana ocakbasi tavsiye ederim : )@JOKER ciğimin çok anıları vardı orada. Ben 1-2 kere gittim çok keyif alamadım ben daha çok ocak başı adamıyım sanırım. Ölenlere rahmet yaralılara şifalar diliyorum.
Yani bi mekan yanıyor, buna ilk elden önlem alması gereken iş yeri sahibi, o iş yerinin iş güvenliği uzmanı yada denetleyici firma.1987den beri ruhsati varmis eski discorium orasi bir ara tv studyosu olarak da kullanildi.
bu devirde apartman altinda yangin cikisi olmadan is yapmasi inanilmaz
2018de ruhsat yenilenirken nasil bakilmamis nasil itfaiye raporu olmadan buraya izin verilmis inanilmaz
besiktas belediyesi de cogu belediye gibi (parti farketmeksizin) rusvetle is yapilan bir belediye
2018 doneminde murat hazinedar vardi zaten bu ruhsat isleri de borsaya donmustu
zaten bu yedigi haltlar yuzunden de gorevden aldilar.
ancak ders almak icin illa ki boyle bir facia yasanmasi gerekiyordu
o da oldu giden 30 kisi.
besiktas ilce genelinde turkiye'de oldugu gibi bu tip cok sorun var ancak hep gormezden geliyoruz
imamoglu cikmis aciklama yapiyor "izinsiz tadilat" diye
bunu denetleyecek, gorecek zabita ben degilim kendi zabitasi.
bunu parti gozetmeden soyluyorum hepsi ayni kafada.
ben ihbar etsem sikayet ecsam gidecekler gorecekler gene bir sey yapmayacaklar.
zabita dedigin zaten bir garip olusum hic bir ise yaramiyor.
bu yangin sigaradan da cikabilirdi cunki sigara yasagi da hic bir yerde uygulanmiyor
ve o duvarlara kaplanan malzemeler cok yanici.
iceride 1000 kisi varken bu olay olsa kimse disari cikamazdi.
cok cok cok yazik.
ders alir miyiz? hayir.
herseyimzi derme catma.
bunu buraya yazdim diye ocu bucu ilan etmeye gerek yok oy verdigim adami elestirmek benim en dogal hakkim.
Ah olmaz mı 🥹 çok üzgünüm..1987den beri ruhsati varmis eski discorium orasi bir ara tv studyosu olarak da kullanildi.
2018de ruhsat yenilenirken nasil bakilmamis nasil itfaiye raporu olmadan buraya izin verilmis inanilmaz
besiktas belediyesi de cogu belediye gibi (parti farketmeksizin) rusvetle is yapilan bir belediye
o da oldu giden 30 kisi.
besiktas ilce genelinde turkiye'de oldugu gibi bu tip cok sorun var ancak hep gormezden geliyoruz
bu yangin sigaradan da cikabilirdi cunki sigara yasagi da hic bir yerde uygulanmiyor
cok cok cok yazik.
ders alir miyiz? hayir.
herseyimzi derme catma.
bunu buraya yazdim diye ocu bucu ilan etmeye gerek yok oy verdigim adami elestirmek benim en dogal hakkim.
Giriş kapısına yangın çıkışı tabelası asılması yeterli oluyor. Bebek,etiler,kuruçeşme buralarda bulunan mekanların %10 unda anca ayrı bir yangın çıkışı vardır. Bu mekanın şuanki ismi ve geçmiş ismi ile benim bildiğim 3 defa ölümlü/yaralanmalı olay oldu buna rağmen hala popüler mekan olarak biliniyorsa belediyeden önce hala oraya giden insanları eleştirmeliyiz. Gizli kulüp adı altında dolaptan geçilerek 30 metrekare yere yüzlerce insanın sokulduğu yerinde mevzuatlara tam uygun olduğu söylenemez. Belediyelerin tek tek her mekanı gezmesini beklemek yerine gidenlerin şikayet oluşturması daha iyi olabilir. Allah ölenlerin ailesine sabır versin. 1 yıl içinde mekanı toparlayıp açarlar ve birşey olmamış gibi herkes eğlenmeye devam eder.🤷1987den beri ruhsati varmis eski discorium orasi bir ara tv studyosu olarak da kullanildi.
o da oldu giden 30 kisi.
cok cok cok yazik.
ders alir miyiz? hayir.
herseyimzi derme catma.
İş yeri Belediye'den gerekli izinleri almadan yani ruhsatsız olarak tadilat yaparsa yasal suç işlemiş demektir.Yani bi mekan yanıyor, buna ilk elden önlem alması gereken iş yeri sahibi, o iş yerinin iş güvenliği uzmanı yada denetleyici firma.
Belediye ve siyaset ile alakasını anlamadım ? iş yeri ruhsatsız işletilmiyor ruhsatı var denetlemesi yapılmış. İş yeri belediyeye bildirim yapmadan usulsüz tadilata girmiş ama onda da belediyenin sorumluluğu yok, belediye dükkanlarımızın kapısında yatıp bizim ne zaman tadilat yapacağımızı kovalamıyor, şikayet olursa gelir bakar, yeni iş yeri açılışı ise gelir bakar, oturup kim ne yapıyor benden habersiz diye paranoyakça bir tutumla bütün esnafı izleyecek bütçesi vakti ve öyle bir görevi olduğunu düşünmüyorum şahsen, kanun da zaten bunu söylüyor yanlışım varsa düzeltin.
Tadilatta iş güvenliği uzmanı gelir eğitimini verir projeyi görür ona göre bir iş akışı hazırlar gider. İş yeri sahibi olarak sen gereklilikleri yerine getirir belediyeye bilgi verirsin tadilat için belediye gelir öncesi sonrasını denetler, yani bu yaptığın iş doğru mu değil mi diye belediyeye yada iş güvenliği seni denetler o kadar. Bilmiyorum yani bana belediyenin bu işteki sorumluluğunu anlayamadım.
Yani araç muayenesi gibi değil mi kısacası ?İş yeri Belediye'den gerekli izinleri almadan yani ruhsatsız olarak tadilat yaparsa yasal suç işlemiş demektir.
Ruhsat çok önemli. Ruhsatta itfaiye raporu yer alır. İtfaiye raporu eğer gerçekten düzgün incelenmişse ki düzgün incenir çünkü rapora imza atanlar ciddi sorumluluk altına giriyorlar.
Asıl problem maalesef ülkemiz insanına iş güvenliğiyle ilgili laf anlatmak çok zor. Bırakın baret takmayı yıllar önce 1.sınıf tehlikeli kapsamındaki tesisimizde işe alkollü gelen personel yakaladım, işten attırdım.
Birçok iş kazası dikkatsizlik ya da kendine aşırı güvenden kaynaklanıyor.
Buradaki yangın da tahminimce ya elektrik ya da kaynak nedenlidir.
havacilikta kurallar kanla yazilmistir diye bir laf vardirYani araç muayenesi gibi değil mi kısacası ?
Geçen hafta arkadaşımın teknesinin survey i varmış. her şeyi tam olmasına rağmen can simitlerinin ışıkları suya değdiğinde ışığı yanması gerekiyor normal şartlarda oksit tuzlu su perişan eder elektronik sistemleri, kurnazlık yapıp wd40 sıktı, survey den geçti limana bağladılar akşamına simitlerin ışıklarına kafam takıldı bi kontrol edeyim dedim çalışmıyor, dedim buna baktır diye ama öyle bir durum olursa kimse can simidinin ışığına bakmak dedi
Yani burada iş denetleyenlerde değil insan hayatına önem veren hizmet verenlerde...
Yangında elektrik kaynağı yapılırken elyaf a sıçraması diyorlar ama teknik rapor ne diyor bilmiyoruz şu an için.
giris diye isaretledigin yer aslinda arka kapi diye isaretledigin yere giden ustu kapali bir yol diye hatirliyorumClub apartmanın altında değil, pasajın altında. Apartmanın hemen bitişiği. Eskiden gitmişliğim var. Bu tür eğlence yerlerini işleten insanların profili yüzünden(her an başıma bir şey gelebilir korkusu) tercih etmiyorum gitmeyi.
Ben de adminim gibi meyhane insanıyım artık.