İnternet Bağımlılığı

Durum
Sosyal Coin
9,689
Bir çok kolaylıkları var örnek çok ama bir kaç tane söylemesem olmaz ödev,son dk haberleri deprem olmuş hissetmedim İnternet ten ögrendim bunu es geçmek olmaz fakat insanlar birbirinden uzaklaşıyor eş dost ziyareti en önemlisi sohbet edilmiyor edilse bile telefon elde kimse düzgün bir sohbet etmiyor inanın biri ile konuşurken yüzüme bakmaz ise kendimi istenmeyen kişi olarak algılıyorum belki benim anlayış kapasitem böyle

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Avtandil, Hawkeye ve Fingolfin
Durum
Sosyal Coin
7,375
Bağımlılık bazında olduğunda sosyal hayattan insanlardan karşı cinsten vs kopuş olabileceğini düşünüyorum.
Bunun dışında realiteden kopma olacaktır çünkü sosyal medya alışveriş siteleri vs dediğimiz yerler tamamen algoritmik. idealize edilmiş insan tiplemelerinin yaşam şeklinin iyi ve güzel olacağı yönünde bir anlam pompalıyor bu ise bizim gerçekliğimiz haline gelebiliyor. Tek tip erkek kadın modası giyim makyaj marka veya silikon dudak furyası gibi vs...

Ayrıca bu algoritmalar beğenilerimiz ve takip ettiklerimiz dışında aksi görüşü karşımıza çıkarmıyor bu ise bizi körü körüne birşeyleri savunan bir lider veya siyasi görüşe bir dine veya dinin alt kıvrımlarından bir dala veya dinsizliğe vb vb. veya x birşeye takıntılı, karşı argümanları dinlemeyen empati yoksunu biri olmamıza neden olabilir.

Diğer husus öğrenememe, öğrenmeyi öğrenmeme, bir hafıza oluşturmayı öğrenememe gibi problemleride oluşturabilir. Çünkü bilgi aha internette var akılda tutmaya gerek yok bende de oluyor bazan.

Ben internet bağımlısıyım ama her görüşü dinler hepsini anlar algoritmaları alt eder bilinçli biriyim alışverişimi sosyal hayatımı ona göre ayarlarım kafanı yorma diyen arkadaşlara saygı duyarım.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Avtandil ve Hawkeye

Deadpool

Sosyal Forum
Durum
Sosyal Coin
113,547
Olabileceği en güzel durumda bence :)
Hızlı gelişim, hızlı tüketim, hızlı üretim, hızlı yaşam, bağımsızlık derken 100 yıl içinde ya ölümsüzlüğü yada kendi kıyametimizi getireceğiz az kaldı :D

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Moria 🦈, Nachalnik ve LeventTan
Tüm sayfalar yüklendi.
19,556
Üyeler
28,864
Konular
196,390
Yeni Üye