🏎🏍Gelecek elektrik mi ?

• Konbuyu başlatan ARES
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:11
Durum
Sosyal Coin
6,435
Elektrik araba olması güzel doğa kirliliği bir nebze azalmış olur benzin ve dizel arabalar tarih olacak

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: ARES
Durum
Sosyal Coin
12,518
Şehir içi elektrikli araç kullanıyorum ve çok memnunum.Eğer işyerinizde veya evinizde şarj imkanınız var ise şu an çok mantıklı.Ancak şehirler arası yolculukta tam bir eziyet.Hele ki kış aylarında hiç deneyimlenmemesi gerekiyor zira menzil oldukça düşüyor.Hızlı şarj da olsa şarj başında 45 dakika oyalanmak sıkabiliyor.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Hawkeye ve ARES
Durum
Sosyal Coin
1,291
Şimdilik çevreci görünseler de ileride batarya çöplükleri oluşması muhtemel. Bu da ayrı bir kirlilik yaratacaktır.
Ayrıca, tamamen elektrikli olduğunda uzaktan müdahale edilebilmesi riski de bulunmakta.
Teknoloji geliştikçe riskleri bertaraf edebildiğimiz ölçüde faydalı olacaktır

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Deadpool, Hawkeye ve ARES
Durum
Sosyal Coin
17,578
Batarya ömrü ve menzilleri az yeni batarya değişimi için katlanıcak külfet ocak söndürür. Şimdilik tek iyi yanı torklarının akaryakıtlı araçlara göre daha iyi olması ha birde şarj süresi var insanı kanser eden =)

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
15,253
Avantajı ve dezavantajı olan bir durum avantajı çevreyi koruması,maliyet olarak daha düşük olması,bakım masraflarının düşük olması vs. bunların yanında dezavantajları da yok değil. Menzil ve şarj istasyonu en büyük problem her yeni çıkan model menzil olarak iyileştirilse bile yinede şehirlerarası yol için yetersiz şarj istasyonlarınında sayısının az olması sebebi ile süreç sıkıntılı bir hal alıyor. Önünde 1 otomobil olsa onun şarj süresi ortalama 30-45 dakika onu bekle sonra bir 30-45 dakikada dolması için bekle 1-1.5 saat boşa geçen zaman yani hız sınırlarına uygun kullanımda 120-150 km yol yapılacak süreyi şarj için beklemek büyük dezavantaj. Onun dışında vergilendirme kw hesabı ile yapıldığından dolayı menzil yükseldikce vergide yükseliyor ve daha pahalı fiyatlandırma yapılıyor. Gelecek elektrikli otomobilde orası kesin ama biz tamamen elektrikliye geçildiği zamanı görebileceğimizi sanmıyorum. Altyapı yetersizliğide önemli etken yaklaşık 27 milyon kayıtlı araç var bunların tamamı elektrikli olsa ve aynı anda %5 i şarj edilmeye çalışılsa altyapı anlamında büyük problem olacağı yönünde görüşler var. Tamamen sessiz olduğu için telefona bakarak yürüyen yayaların otomobili farketmemesi de ayrıca bir sorun🤷 Yani gelecek elektriklide ama biz o geleceğe ne zamam geliriz orası muamma😁

Durum
Sosyal Coin
7,375
Her anlamda daha çevrecidir. Fakat emme velakin yine kömür veya petrol yakarak bir elektrik elde ediyorsan ve yine bu araçları aşırı büyük bataryalarla aşırı soğuk hava koşullarında aşırı lüxe kaçacak şekilde kullanılmaya devam ederse çevreye zararı olacaktır. Bataryaların ham maddeleri itibariyle geri dönüştürülebilirdirler. Fakat bunların doğaya denize toprağa atılması gömülmesi pek iyi olmaz. Tabiki yeni batarya tipleri çıkacaktır. Füzyon cart curt bilmiyoruz.
Mesele bence dünyadaki şirketlerin devletlerin zengin ve fakirlerin ortak bir payda da buluşamamaları veya bunun için bir istek motivasyon hissetmemeleri. Ben eğer gidip birinin evinin ortasına bir çöp veya bir fıçı atık dökmezsem hiç bir sorun çıkmıyor.

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
25,714
Sevgili @ARES 5 yıl içerisinde pazarın büyük bir kısmı 10 yıl içerisinde tamamının elektrikli araç olacağını şimdiden bilmemizde yarar var. Şarj süreleri kısalırken sürüş menzili de çok hızlı bir şekilde uzuyor. Üstelik elektrikli araçların ses vb. konularda getirdiği konfor da cabası. Mercedes EQS ve Tesla kullanma şansım oldu ki ikisi de uçuyor, neredeyse 3 saniyede 100 km varan ve ayakları yerden kesen bir performansa sahipler. Öte yandan elektrikli araç teknolojisi ile birlikte pek çok bilinen büyük otomobil markalarının ciddi pazar kayıpları yaşadığı ve yepyeni markaların otomobil pazarında önemli pazar payı elde ettikleri bir döneme gireceğiz. Ez cümle şimdiden bir elektrikli araç satın almanı tavsiye ederim.
Tesla mi mercedes mi daha iyi sence deneyimlerine göre şuan?

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: xxxxxxxxxxxx
Durum
Sosyal Coin
15,253
Ortalık şarj istasyonu kaynıyor dostum artık her yerde var. 5-6 şehir dışı yaptım ki hepsinde de boştu şarj istasyonu, üstelik biri dolu olsa 3-5 km sonra diğer istasyon var.
Senin güzergah öyleymiş😁 4200 istasyon 8500 civarı soket var tabi bunların hepsi hızlı şarj değil. Arızalı olanlar bunların düzeltilmesi gibi teknik sorunlarda oluyor. Herhangi bir ülke için yeterli olabilir ama 13 bin benzin istasyonu olmasına rağmen hala yolda kalanların olduğu bir ülke olarak bence yetersiz🤷

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
8,003
Gelecek bence sapan, mızrak, obsidyen ile yapılan bıçak olacak... Büyük nükleer savaşlar ve felaketler ile canlı yaşam büyük bir kıyıma uğrayacak...
Nadir hayatta kalan olabilirse eğer Survivor yaşamını ve gerilla savaşını bilirse iyi olur...

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Deadpool ve Fingolfin
Durum
Sosyal Coin
37,725
Yukarıda konunun birçok yönü yazılmış zaten. Tekrara düşmeden birkaç dipnot ekleyeyim.
- Türkiye için 2030'da 1.5 milyon elektrikli otomobil hedefleniyor. Aynı tarihe de 250 bin şarj noktası, yani 6 araca 1 şarj noktası hedefi var. Bu hedef, Avrupa Komisyonu'nun 7 araca 1 şarj noktası (DC tipinde) hedefi ile uyuşuyor.
-Türkiye'de şu anda yaklaşık 4-5 elektirkli otomobile 1 şarj noktası düşüyor; ancak bunların çoğu AC. Halk arasında hızlı şarj olarak bilinen DC noktaları ise henüz 15 araca 1 şarj noktası seviyelerinde ve kısıtlı alana yayılı vaziyette. Şu anda piyasadaki boşluğu hisseden ve devlet teşviklerini gören yeni firmalar hızla piyasaya girmeye çalışıyor. Yine Avrupa Komisyonu'nun koyduğu 60 km de 1 şarj noktası hedefinin de 2030 a kadar tutturulması konusunda da adımlar atılıyor.
- Mevcut teknolojide üretilen Li/Ion bataryalar için doğal kaynak ne yazık ki yüz milyonlarca adet üretmek için yeterli değil. Bu nedenle de alternatif hammaddeli bataryalar üzerinde de çalışılıyor. (konunun uzmanları daha detaylı bilgi verecektir diye düşünüyorum)
-Şu anda sadece ülkemizde değil, bütün dünyadaki ortak sorun olan arızalı şarj noktası ve sıra bekleme konuları da, önümüzdeki yıllarda giderek azalacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta fosil yakıtla çalışan araçların tarihine göre henüz emekleme döneminde görebiliriz elektrikli otomobillerin kitlesel üretim sürecini. (Tarihteki elektrikli motor ile araç denemeleri uzun süre önceye dayanıyor, ama günümüzdeki şekliyle değil)

Son olarak, konu ile ilgili mesleki bir uzmanlığım yok, biraz vakit ayırıp internetten değişik kaynaklara bakınca ortaya çıkan bir derleme sadece yukarıda yazdıklarım.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: ARES ve Bayer
Durum
Sosyal Coin
1,555
Elektrikli arabalar tüm dünyayı sarmaya başladı. Sizler ne düşünüyorsunuz konfor mu eziyet mi ,felaket mi ? Elektrikli araç kullanma fikrine nasıl bakıyorsunuz? Daha mi çevreci yoksa kaynakları mi yok edecek? Hadi paylaşın
Öncelikle herkesin bilmesi gereken bazı gerçekleri sıralayalım

- İngiltere de bu dönüşüm bir kaç yıl önce başladı başta teşvik ediliyordu şu anda vazgeçildi çünkü ülkenin elektrik şebekesi bu yükü taşıyamaz oldu
- Elektrikli araç bedava değil araçlar yaygınlaştıkça şarj ücretleri benzinle yarışmaya hatta benzini geçmeye (ingiltere) başlıyor.
- Müstakil eviniz varsa aynı menzil için %15 tasarruf edebilirsiniz ancak batarya değişimi geldiğinde bu kar kat be kat cebinizden çıkıyor
- apartmanlarda ciddi problem diğer kat malikleri apartmanın park alanının bir bölümünün şarjlı araçları ayrılması, tesis maaliyetinin kimden çıkacağı. bu maaliyeti ödemeyen ama sonradan elektrikli araç alan diğer komşuların burdan nasıl yaralanacağı, elektrik bedelinden apartmana kar alınıp alınmayacağı büyük tartışmalar çıkarıyor
- Ayrıca oto ticareti yapan be bir dönem kendisi de "abi gelecek elktrik diyen arkadaşım kendi aracını zar zor zararla sattı ve elektrikli otomobillerin 2nci eli sıfır diyor.
- Tesla için kapora ödeyen bir çok binlerce kişinin de servisi olmadığı için kaporayı yakarak aracı almaktan vazgeçtiği de gazetelere haber olmuştu.
- Ayrıca bir dönem TOGG kullanmış biri olarak elektrikli araç ciddi bir potansiyel problen zonk diye yolda kalıyorsunuz ve yapacak hiçbir şey yok öyle ittirme felan yok bilgisyar gibi takıldımı takılıyor kayadan farkı yok

Haa peki ne yapalım. Öncelikle bilelim şu anki plugin teknolojisi ara teknoloji gelecek tabil ki içten yanmalı motor değil ama plug-in elektrikli değil . 10 sene sonra bu araçla Betamax kasetler gibi olacak atsan atılmaz satsan satılmaz. Gelecek nedir pekiş sırasıyal

- Plug-in Hybrid (yani her 2 motor da var duruma göre yakıt (ve giderken batarya şarjı) duruma göre alektrik
- Self charging (şu anda sanırım Nissan da var) benzin ile jeneratör çalıştırıyor ve pilleri şarj ediyorsunuz. Araçta sadece elektrik motoru var . Ayrıca şarj etmeye gerek yok ama ayniktar yakıt ile 4 5 kat uzun mesafeye gidiyorsunuz
- Nihai teknoloji Fuel Cell araçta ayda bir yeniden temizlenmesi gereken gümüş oksit mebranlar var araca su koyuyorsunuz bunu elektroliz ederek hidrojen ve likit oksijen üretiyor (veya hidrojen ve lox depoları da olabilir) ve bununla elektrik üretiyor. Çok yeni bir teknoloji ama şu anda otomobile sığamayacak kadar iri . Denizaltılarda ve Müğnih havalimanındaki Apron otobüslerinde kullanılıyor ama 15 sene sonra kimse benzin dizel veya plug-in Elecrik kelimeleri hatırlamayacak

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Moria 🦈
Durum
Sosyal Coin
14,134
Elektrikli arabalar tüm dünyayı sarmaya başladı. Sizler ne düşünüyorsunuz konfor mu eziyet mi ,felaket mi ? Elektrikli araç kullanma fikrine nasıl bakıyorsunuz? Daha mi çevreci yoksa kaynakları mi yok edecek? Hadi paylaşın
Şarj süresi normal bir yakıt doldurma süresine yaklaşacağı güne dek almayı planlamıyorum. Uzun bir yolculuk esnasında her biri en az 40 dakika sürecek 2-3 mola vermek benim hoşuma gitmez.

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
5,882
Petrol ömrünün 30 ila 40 yıl arasında kaldığını düşünürsek gelecekte elektrik enerjisi daha da değer kazanacak bunun yanında alternatif olarak araçlarda da gelecekte uranyum gibi nükleer enerji kaynaklarını kullanacaklardır.

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
2,498
Şarj istasyonu ve hızlı sarj durumu çözülürse 10 yıl içinde pazarın % 10 u elektrikliye döner, öte yandan hala oturmamış satış sonrası, deneyimsiz teknik servis, zırt pırt güncelleme olması, iyi test edilmememiş üretim bize ciddi sorun olur, oturmuş markalar çok uzun testler sonrasında araç üretmeye başlarken, pazardan pay almak isteyenler, fiyat performansı öne çıkarıp deneyimsiz araçlar üretiyor, özellikle micro sınıfta çok ciddi sorunlar var, sadece bir kaç premium markaya dikkate almak doğru olmaz, pil ve yazılım hala en temel sorun, ezcümle bizde oturması biraz daha zaman alır, malum biz ülke olarak önce üst yapıyı , sonra alt yapıyı yapıyoruz 😋

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Hawkeye
Durum
Sosyal Coin
6,557
Elektrikli araçlar belli bir dönem kullanılacaktır fakat bence gelecek hidrojen teknolojisinde. Almanya 2023 Hannover Messe fuarında bir salonu komple hidrojene ayırmışlardı. Tabi hidrojen, elektrik enerjisi gibi depolama ve tüketim için yararlı. Hidrojen üretmek için kömür/petrol kullanırsanız çevre için pek bir anlamı yok.
Elektrikli araçları özellikle evlerde şarj edebilmek için altyapının ciddi elden geçirilmesi lazım. 22kW bir araç şarjı tek başına normal bir evin çektiği kadar enerjiyi çekebiliyor.

Durum
Sosyal Coin
25,714
Elektrikli araçlar belli bir dönem kullanılacaktır fakat bence gelecek hidrojen teknolojisinde. Almanya 2023 Hannover Messe fuarında bir salonu komple hidrojene ayırmışlardı. Tabi hidrojen, elektrik enerjisi gibi depolama ve tüketim için yararlı. Hidrojen üretmek için kömür/petrol kullanırsanız çevre için pek bir anlamı yok.
Elektrikli araçları özellikle evlerde şarj edebilmek için altyapının ciddi elden geçirilmesi lazım. 22kW bir araç şarjı tek başına normal bir evin çektiği kadar enerjiyi çekebiliyor.
👍

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
1,989
Zamanla hem şehirlerarası hızlı şarj istasyonlarınin hem de yerleşim yerlerindeki ortak şarj istasyonlari ile yaygınlaşacaktir. Uzun yol meselesi ciddi bir problem değil, ana yoğunluklu yerlere supercharger'larin kurulmasına bakar çözümü.

Yurtdışında birçok servis alaninda, AVM otoparkında hızlı şarj istasyonu mevcut. Dinlenme tesisinde bir kahve alıp içene kadar şarj fulleniyor zaten. Günlük kullanımda da evde ya da sokaktaki direklerde şarj etmek mümkün.

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
904
181159.jpg
norfolk-electric-vehicles.jpg
Ex5LKDwWUAIcFwn
Merhaba, bu genel sohbet konusu için teşekkürler.
“Gelecek Elektrikli Arabalar mı?” sorusu biraz yanıltıcı olabilir zira elektrikli arabalar motorlu araçların tarihi kadar eskidir. 1900lü yılların başından beri denendi, kullanıldı ama tutunamadı. Yukarıda geçmişten bazı elektrikli araba ve şarj istasyonu resimlerini paylaştım.
Çevre dostluğu konusuna gelecek olursak mikro kapsamda düşünürsek aracın emisyonu düşük olsa da elektrikli araçlar yaygınlaştıkça ihtiyaç duyulacak olan enerjinin üretimi için kurulacak yeni elektrik santrallerinin çevreye vereceği zararın petrol türevleri ile çalışan araçlardan fazla olacağı aşikardır. Ancak üretimlerde hiçbir zaman amaç çevresel faktörleri gözetmek değildir, daha fazla kar etmektir. Üretici hangi üründen daha fazla kar ededekse tüketicinin algısını bir şekilde o ürüne kaydırır. Şimdi biz de daha çevreci olduğu düşündürülerek “kendi isteğimizle” elektrikli araçları tercih etmeye itiliyoruz.

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Duru Lovely, ARES ve Hawkeye
Durum
Sosyal Coin
25,714
181159.jpg
norfolk-electric-vehicles.jpg
Ex5LKDwWUAIcFwn
Merhaba, bu genel sohbet konusu için teşekkürler.
“Gelecek Elektrikli Arabalar mı?” sorusu biraz yanıltıcı olabilir zira elektrikli arabalar motorlu araçların tarihi kadar eskidir. 1900lü yılların başından beri denendi, kullanıldı ama tutunamadı. Yukarıda geçmişten bazı elektrikli araba ve şarj istasyonu resimlerini paylaştım.
Çevre dostluğu konusuna gelecek olursak mikro kapsamda düşünürsek aracın emisyonu düşük olsa da elektrikli araçlar yaygınlaştıkça ihtiyaç duyulacak olan enerjinin üretimi için kurulacak yeni elektrik santrallerinin çevreye vereceği zararın petrol türevleri ile çalışan araçlardan fazla olacağı aşikardır. Ancak üretimlerde hiçbir zaman amaç çevresel faktörleri gözetmek değildir, daha fazla kar etmektir. Üretici hangi üründen daha fazla kar ededekse tüketicinin algısını bir şekilde o ürüne kaydırır. Şimdi biz de daha çevreci olduğu düşündürülerek “kendi isteğimizle” elektrikli araçları tercih etmeye itiliyoruz.
Bilgiler için teşekkür ederiz

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Robin
Durum
Sosyal Coin
7,457
Zamanında BMW Türkçe İnternet sitesinde bir araştırma yapmıştım .
4 Adet elektrikli araç var.
1_ hibrit araçlar...
2_tamamen elektrik ile çalışan araçlar...
3_elektrik ile şarj olan ama aynı zamanda sarj bittiğinde içten yanmalı motorlu çalışan.
4_ hidrojen veya içten yanmalı motorun çalıştığı ve elektrik üreterek sözde tamamen elektrik ile çalışan motorlu taşıtlar...
Bu teknolojinin oturması zaman alacak..
Elektrik motorunun gücü ve türkü bir çok kullanıcıyı mest edecek düzeyde olsa da şarj süresi vok can sıkıcı oluyor.
Bekleyip göreceğiz ama benim duyduğum elektrikli araç vergisi bu alternatifler tirstiracak düzeyde...

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: bulist34
Durum
Sosyal Coin
7,457
Kahretsin otomatik klavye azizliği...
Güç ve tork . Türkü degil..
Cok gıcık oluyorum bu otomatik klavyeye..

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
4,914
Şehirler arası elektrikli araçla seyehat işkence olabilir.

Şehir içi yaklaşık 400 km menzil uygun gibi ki km başına yaklaşık 1 TL.

Tüm arkadaşların yazdıklarına katılıyorum ama sanki erken gibi almak için...

Sokağınızda gördüğünüz araçların yarısı elektrikli olsa aynı anda şarja koysa sokak iptal.
Daha gelişmesi zaman alacak.

Siemens kablosuz batarya dolum testini bitirmek üzere..

Elektrikli araç ve yan gereksinim sanayi ve teknoloji sahası yatırım için düşünülebilir (İş koku veya borsa şirketleri gibi)

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
4,914
Zamanında BMW Türkçe İnternet sitesinde bir araştırma yapmıştım .
4 Adet elektrikli araç var.
1_ hibrit araçlar...
2_tamamen elektrik ile çalışan araçlar...
3_elektrik ile şarj olan ama aynı zamanda sarj bittiğinde içten yanmalı motorlu çalışan.
4_ hidrojen veya içten yanmalı motorun çalıştığı ve elektrik üreterek sözde tamamen elektrik ile çalışan motorlu taşıtlar...
Bu teknolojinin oturması zaman alacak..
Elektrik motorunun gücü ve türkü bir çok kullanıcıyı mest edecek düzeyde olsa da şarj süresi vok can sıkıcı oluyor.
Bekleyip göreceğiz ama benim duyduğum elektrikli araç vergisi bu alternatifler tirstiracak düzeyde...
4. Madde kuvvetli ihtimal üstad

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Nachalnik
Durum
Sosyal Coin
4,914
Norveç.
Ülkesinde çıkan petrol ve doğalgazın tamamına yakınını ihraç ediyor..

Evler elektrikle ısınıyor.

Araçların elektrikli olması tavsiye ediliyor.
Dizel bitti.
Benzinli araçlar çok pahalı alınmaması için

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
8,120
Bende Tesla model s var 594 km menzile sahip 518 beygir güzel bı araç teslanin teknolojisi anlatmaya gerek yok yakın zamanda petrol ve türevleri biticek öngörü 2030 yılında biteceği soleniyor onun için gelecek bence elektrikte üstelik bende aracımın otoparkının üstüne solar enerji paneli koydurdum ve bir adet te trafo koydurdum günlük şarjını oradan karşılıyorum elektrigede para vermem gerekmiyor tavsiye ederim

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
7,457
Bu arada bir bilgi vereyim...
Almanya'da doğal gaz tüketimi minimuma indiriliyor...
Evlerdeki ısıtma çatıya yerleştirilen elektrik panellerinden üretilen enerjinin ısı pompası aracılığıyla enerjiye donusturulmesi ile sağlanıyor... biliyorum biraz teknik oldu... ama idare edin...
Dış duvarlarda minimum izolasyon kalınlığı 16 cm taş yünü olmuş... Çift cam yerine 3 camlı ve çerçevesi yalıtılmış pencereler kullanılıyor.
Bizde izolasyonlu denilen bina istanbulda 5 cm ekspanse polisten köpük kaplı bina... Afrika'dan hallice yani.....

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: KARSVEGASLI ve bulist34
Durum
Sosyal Coin
7,457
4. Madde kuvvetli ihtimal üstad
Nissan qashgai var.
Sakın kullanımda 1000 km yo bir depo benzin ile gittiği iddia ediliyor ama sonuçta gene içten yanmalı motor kullanılıyor..
Bu arada İnternet de İstanbuldayım Ankaraya giden LPG li bir Honda Accord ile bir teslanin aynı miktarda yakıt ( TL olarak ) tükettiğine yönelik videolar gördüm...

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: ARES ve bulist34
Durum
Sosyal Coin
4,914
Nissan qashgai var.
Sakın kullanımda 1000 km yo bir depo benzin ile gittiği iddia ediliyor ama sonuçta gene içten yanmalı motor kullanılıyor..
Bu arada İnternet de İstanbuldayım Ankaraya giden LPG li bir Honda Accord ile bir teslanin aynı miktarda yakıt ( TL olarak ) tükettiğine yönelik videolar gördüm...
Evet üstad bende gördüm Nissan ı ..ortalama tüketimi 6-7 litre dediler... içten yanmayı jeneratör olarak kullanıyor

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
8,710
Menzili 1000 km yapana kadar kimse almazsa bu sorun çözülür. Adamlar daha adam akıllı ar-ge çalışmaları bitmeden 50 model elektrikli araç piyasaya sürdü. Akülü araba gibi her yerde elektrikli araba dolaşıyor. Şu an ilk çıkan bilgisayarlar gibi hala emekleme döneminde. Daha hızlı şarj olan, daha uzun ömürlü ve daha hafif batarya teknolojisi gelene kadar benzin devam…

Ha bu arada bu teknolojiyi çok hızlı kullanan Çin’den bir elektrikli araç mezarlığı 👇🏻

IMG 1629

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
25,714
Menzili 1000 km yapana kadar kimse almazsa bu sorun çözülür. Adamlar daha adam akıllı ar-ge çalışmaları bitmeden 50 model elektrikli araç piyasaya sürdü. Akülü araba gibi her yerde elektrikli araba dolaşıyor. Şu an ilk çıkan bilgisayarlar gibi hala emekleme döneminde. Daha hızlı şarj olan, daha uzun ömürlü ve daha hafif batarya teknolojisi gelene kadar benzin devam…

Ha bu arada bu teknolojiyi çok hızlı kullanan Çin’den bir elektrikli araç mezarlığı 👇🏻

Ekli dosyayı görüntüle 15686
olabilecek durumlar tabi elektrikli araç çöplüğü 👍

Beğenenler:
  • Beğen
Tepkiler: Moria 🦈
Durum
Sosyal Coin
7,457
Bu teknoloji insanlığın geleceğini sunuyor ama bu teknolojiyi sunan kişiler kepçe ile değil çay kaşığı ile bize sunuyorlar.

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
7,457
Elektrik üretimi eskisi kadar zor değil esasında.
Danışmanlık hizmeti verdiğim bir fabrikada aylık ortalama 45000 kw elektrik enerjisi tüketiliyordu.. Catilarina komple elektrik panelleri koydurdular teşvik alıp... Aralık ocak ve şubat aylarında paneller ihtiyaca tam cevap vermediği için bir miktarını şebekeden karşılıyoruz, diğer aylar kendi elektriğimizi uretebiliyoruz dediler...
Araçlarda da böyle olması lazım. Araç kaportalari elektrik üreten paneller gibi yapılsa.. Araç giderken ve dururken bataryasını şarj etse bu teknolojinin önü daha kolay açılır. Tabi hızlı şarj istasyonları olmazsa olmaz bir konu bunun yanında...
Diğer bir konu batarya ömürleri.. Yeni bir teknoloji olduğu için daha henüz batarya değişimi gündem olmadı. Kaç senede , kaç yılda değişecek daha henüz konuşulmuyor.

Beğenenler:
Durum
Sosyal Coin
1,555
Elektrik üretimi eskisi kadar zor değil esasında.
Danışmanlık hizmeti verdiğim bir fabrikada aylık ortalama 45000 kw elektrik enerjisi tüketiliyordu.. Catilarina komple elektrik panelleri koydurdular teşvik alıp... Aralık ocak ve şubat aylarında paneller ihtiyaca tam cevap vermediği için bir miktarını şebekeden karşılıyoruz, diğer aylar kendi elektriğimizi uretebiliyoruz dediler...
Araçlarda da böyle olması lazım. Araç kaportalari elektrik üreten paneller gibi yapılsa.. Araç giderken ve dururken bataryasını şarj etse bu teknolojinin önü daha kolay açılır. Tabi hızlı şarj istasyonları olmazsa olmaz bir konu bunun yanında...
Diğer bir konu batarya ömürleri.. Yeni bir teknoloji olduğu için daha henüz batarya değişimi gündem olmadı. Kaç senede , kaç yılda değişecek daha henüz konuşulmuyor.
Aracın kaputuna tavanına konan panel ancak arabanın radyosunu çalıştırır. (hesabı internette var m2 başına elektrik üretimi)

Lithium batarya 1000 şarj çevrimidir ömrü. her akşam şarja takarsan 3 yıl sonrasında hızla düşüyor batarya ömrü.

Not : batarya ömrü ilk aldığınızdaki gibi kalmaz . Her ay şarj sizi daha az km götürmeye başlar

Gelecek hidrojen ve fuel cell teknolojisinde ama şu an otomobillere sığmayacak kadar iri

Beğenenler:
  • Beğen
Durum
Sosyal Coin
25,714
Nissan qashgai var.
👍

Beğenenler:
Tüm sayfalar yüklendi.
19,556
Üyeler
28,864
Konular
196,390
Yeni Üye