Elektrikli arabalar tüm dünyayı sarmaya başladı. Sizler ne düşünüyorsunuz konfor mu eziyet mi ,felaket mi ? Elektrikli araç kullanma fikrine nasıl bakıyorsunuz? Daha mi çevreci yoksa kaynakları mi yok edecek? Hadi paylaşın
Tesla mi mercedes mi daha iyi sence deneyimlerine göre şuan?Sevgili @ARES 5 yıl içerisinde pazarın büyük bir kısmı 10 yıl içerisinde tamamının elektrikli araç olacağını şimdiden bilmemizde yarar var. Şarj süreleri kısalırken sürüş menzili de çok hızlı bir şekilde uzuyor. Üstelik elektrikli araçların ses vb. konularda getirdiği konfor da cabası. Mercedes EQS ve Tesla kullanma şansım oldu ki ikisi de uçuyor, neredeyse 3 saniyede 100 km varan ve ayakları yerden kesen bir performansa sahipler. Öte yandan elektrikli araç teknolojisi ile birlikte pek çok bilinen büyük otomobil markalarının ciddi pazar kayıpları yaşadığı ve yepyeni markaların otomobil pazarında önemli pazar payı elde ettikleri bir döneme gireceğiz. Ez cümle şimdiden bir elektrikli araç satın almanı tavsiye ederim.
Senin güzergah öyleymiş😁 4200 istasyon 8500 civarı soket var tabi bunların hepsi hızlı şarj değil. Arızalı olanlar bunların düzeltilmesi gibi teknik sorunlarda oluyor. Herhangi bir ülke için yeterli olabilir ama 13 bin benzin istasyonu olmasına rağmen hala yolda kalanların olduğu bir ülke olarak bence yetersiz🤷Ortalık şarj istasyonu kaynıyor dostum artık her yerde var. 5-6 şehir dışı yaptım ki hepsinde de boştu şarj istasyonu, üstelik biri dolu olsa 3-5 km sonra diğer istasyon var.
Öncelikle herkesin bilmesi gereken bazı gerçekleri sıralayalımElektrikli arabalar tüm dünyayı sarmaya başladı. Sizler ne düşünüyorsunuz konfor mu eziyet mi ,felaket mi ? Elektrikli araç kullanma fikrine nasıl bakıyorsunuz? Daha mi çevreci yoksa kaynakları mi yok edecek? Hadi paylaşın
Kısaca hep şarj aleti ile yaşamak 😄Bagajda yedek powerbank olmalı. Ne olur ne olmaz. Gece yarısı yolda kalmamak için
Şarj süresi normal bir yakıt doldurma süresine yaklaşacağı güne dek almayı planlamıyorum. Uzun bir yolculuk esnasında her biri en az 40 dakika sürecek 2-3 mola vermek benim hoşuma gitmez.Elektrikli arabalar tüm dünyayı sarmaya başladı. Sizler ne düşünüyorsunuz konfor mu eziyet mi ,felaket mi ? Elektrikli araç kullanma fikrine nasıl bakıyorsunuz? Daha mi çevreci yoksa kaynakları mi yok edecek? Hadi paylaşın
MantıklıŞarj süresi normal bir yakıt doldurma süresine yaklaşacağı güne dek almayı planlamıyorum. Uzun bir yolculuk esnasında her biri en az 40 dakika sürecek 2-3 mola vermek benim hoşuma gitmez.
👍Elektrikli araçlar belli bir dönem kullanılacaktır fakat bence gelecek hidrojen teknolojisinde. Almanya 2023 Hannover Messe fuarında bir salonu komple hidrojene ayırmışlardı. Tabi hidrojen, elektrik enerjisi gibi depolama ve tüketim için yararlı. Hidrojen üretmek için kömür/petrol kullanırsanız çevre için pek bir anlamı yok.
Elektrikli araçları özellikle evlerde şarj edebilmek için altyapının ciddi elden geçirilmesi lazım. 22kW bir araç şarjı tek başına normal bir evin çektiği kadar enerjiyi çekebiliyor.
Bilgiler için teşekkür ederizMerhaba, bu genel sohbet konusu için teşekkürler.
“Gelecek Elektrikli Arabalar mı?” sorusu biraz yanıltıcı olabilir zira elektrikli arabalar motorlu araçların tarihi kadar eskidir. 1900lü yılların başından beri denendi, kullanıldı ama tutunamadı. Yukarıda geçmişten bazı elektrikli araba ve şarj istasyonu resimlerini paylaştım.
Çevre dostluğu konusuna gelecek olursak mikro kapsamda düşünürsek aracın emisyonu düşük olsa da elektrikli araçlar yaygınlaştıkça ihtiyaç duyulacak olan enerjinin üretimi için kurulacak yeni elektrik santrallerinin çevreye vereceği zararın petrol türevleri ile çalışan araçlardan fazla olacağı aşikardır. Ancak üretimlerde hiçbir zaman amaç çevresel faktörleri gözetmek değildir, daha fazla kar etmektir. Üretici hangi üründen daha fazla kar ededekse tüketicinin algısını bir şekilde o ürüne kaydırır. Şimdi biz de daha çevreci olduğu düşündürülerek “kendi isteğimizle” elektrikli araçları tercih etmeye itiliyoruz.
4. Madde kuvvetli ihtimal üstadZamanında BMW Türkçe İnternet sitesinde bir araştırma yapmıştım .
4 Adet elektrikli araç var.
1_ hibrit araçlar...
2_tamamen elektrik ile çalışan araçlar...
3_elektrik ile şarj olan ama aynı zamanda sarj bittiğinde içten yanmalı motorlu çalışan.
4_ hidrojen veya içten yanmalı motorun çalıştığı ve elektrik üreterek sözde tamamen elektrik ile çalışan motorlu taşıtlar...
Bu teknolojinin oturması zaman alacak..
Elektrik motorunun gücü ve türkü bir çok kullanıcıyı mest edecek düzeyde olsa da şarj süresi vok can sıkıcı oluyor.
Bekleyip göreceğiz ama benim duyduğum elektrikli araç vergisi bu alternatifler tirstiracak düzeyde...
Nissan qashgai var.4. Madde kuvvetli ihtimal üstad
Evet üstad bende gördüm Nissan ı ..ortalama tüketimi 6-7 litre dediler... içten yanmayı jeneratör olarak kullanıyorNissan qashgai var.
Sakın kullanımda 1000 km yo bir depo benzin ile gittiği iddia ediliyor ama sonuçta gene içten yanmalı motor kullanılıyor..
Bu arada İnternet de İstanbuldayım Ankaraya giden LPG li bir Honda Accord ile bir teslanin aynı miktarda yakıt ( TL olarak ) tükettiğine yönelik videolar gördüm...
olabilecek durumlar tabi elektrikli araç çöplüğü 👍Menzili 1000 km yapana kadar kimse almazsa bu sorun çözülür. Adamlar daha adam akıllı ar-ge çalışmaları bitmeden 50 model elektrikli araç piyasaya sürdü. Akülü araba gibi her yerde elektrikli araba dolaşıyor. Şu an ilk çıkan bilgisayarlar gibi hala emekleme döneminde. Daha hızlı şarj olan, daha uzun ömürlü ve daha hafif batarya teknolojisi gelene kadar benzin devam…
Ha bu arada bu teknolojiyi çok hızlı kullanan Çin’den bir elektrikli araç mezarlığı 👇🏻
Ekli dosyayı görüntüle 15686
Aracın kaputuna tavanına konan panel ancak arabanın radyosunu çalıştırır. (hesabı internette var m2 başına elektrik üretimi)Elektrik üretimi eskisi kadar zor değil esasında.
Danışmanlık hizmeti verdiğim bir fabrikada aylık ortalama 45000 kw elektrik enerjisi tüketiliyordu.. Catilarina komple elektrik panelleri koydurdular teşvik alıp... Aralık ocak ve şubat aylarında paneller ihtiyaca tam cevap vermediği için bir miktarını şebekeden karşılıyoruz, diğer aylar kendi elektriğimizi uretebiliyoruz dediler...
Araçlarda da böyle olması lazım. Araç kaportalari elektrik üreten paneller gibi yapılsa.. Araç giderken ve dururken bataryasını şarj etse bu teknolojinin önü daha kolay açılır. Tabi hızlı şarj istasyonları olmazsa olmaz bir konu bunun yanında...
Diğer bir konu batarya ömürleri.. Yeni bir teknoloji olduğu için daha henüz batarya değişimi gündem olmadı. Kaç senede , kaç yılda değişecek daha henüz konuşulmuyor.
👍Nissan qashgai var.
Sakın kullanımda 1000 km yo bir depo benzin ile gittiği iddia ediliyor ama sonuçta gene içten yanmalı motor kullanılıyor..
Bu arada İnternet de İstanbuldayım Ankaraya giden LPG li bir Honda Accord ile bir teslanin aynı miktarda yakıt ( TL olarak ) tükettiğine yönelik videolar gördüm...